Závod bude součástí Lounského běžeckého poháru, který byl kvůli koronavirové pandemii přerušený. K jeho zkompletování zbývají dva závody. Ten poslední bude v plánu okolo prázdnin. Nedělní umístění na nejvyšších příčkách bude bodově mimořádně ohodnoceno. 

Trenér Jan Hřích se těší, až uvidí své "ovečky" na startu. "Poznáme, kdo v nouzovém režimu trénoval a kdo to flákal," usmívá se. 

"Prosíme běžce o včasný odjezd ze závodů po doběhu kvůli tomu, aby se neshromažďovali na jednom místě. Start bude závodníkům povolen pouze v jedné kategoriil. Zároveň žádáme závodníky, aby si vzali svoje pití, občerstvení nebude zajištěno. Dezinfekce bude u prezentace, která bude na dvou místech," uvádí Hřich. 

Nejmladší kategorie startuje v 10 hodin, starší od 11 hodin. Start hlavní kategorie a kategorií od ročníku 2007 je v plánu o hodinu později. 

Pro ročníky 2013, 2014 a 2015 bude připravená stometrová trať. Dvojnásobnou trať poběží minipřípravka a sprinteři. Šest set metrů dlouhý běh lesem čeká na přípravky (ročník 2009 a 2010). Hlavní závodní trať je dlouhá 5 500 metrů a je společná pro dorostence, juniory, mladší a starší žáky a žákyně, muže, ženy i veterány. 

Startovné je zdarma. 

Ondřej Holl