Žatecký kanoista Vladimír Slanina se stal mistrem republiky ve dlouhém sjezdu na divoké vodě v kategorii do 23 let. A spolu se svým otcem Vladimírem Slaninou si vybojovali na debl-kanoi reprezentační dres, který poprvé obléknou na evropském poháru v německém Augsburgu.

Žatečtí kanoisté Slaninové začali novou závodní sezonu čtyřmi závody českého poháru ve sjezdu na divoké vodě.

Mistrovství Evropy se jede v Bosně a Hercegovině

První dva závody českého poháru a mistrovství republiky se uskutečnily ve dnech 18. až 19.dubna na jedné z nejtěžších řek Evropy – Kamenici v Krkonoších.

V závodě Mistrovství ČR v kategorii singl kanoe žatecký závodník skončil těsně čtvrtý, za svými kolegy z reprezentace Rolencem a Novosadem.

Na debl kanoi Slaninové skončili šestí. V dalším závodě Českého poháru a nominačním závodě na letošní Mistrovství Evropy v Bosně a Hercegovině žatecký závodník skončil na skvělém třetím místě. A na debl kanoi skončili Slaninové tentokrát pátí.

V Labské soutěsce se zadařilo

V následujících dvou závodech Českého poháru, které se jely v Labské soutěsce pod Špindlerovým Mlýnem, si mladý Slanina vedl opět skvěle. Stal se mistrem republiky v kategorii do 23 let. Současně se jel i další Český pohár, kde se celkově umístil na třetím místě za Rolencem a Halešem. V seriálu Českého poháru je tedy Slanina zatím na 3. místě.

V debl kanoi se svým trenérem Slaninou starším se zatím pohybují na pátém místě. Tato pozice jim zaručuje jak v singl kanoi tak debl kanoi reprezentační dres, který poprvé obléknou oba kanoisté ve dnech 9. až 10. května na Evropském poháru v německém Augsburgu.