O konečném verdiktu muselo nakonec rozhodnout právní oddělení ČSTV, a to vyznělo ve prospěch žateckých házenkářek. Kvalifikační turnaj proběhl o víkendu v Mostě.

Již po druhém hracím dni Žatečanky úspěšně složily reparát a přesvědčily, že do I. ligy patří. Žatečanky už v pátek porazily Čakovice 9 : 6 (branky Bilohuščinová 7, Wüstová 2), Most 19 : 9 (Wüstová 10, Bilohuščinová 3, Doskočilová 2, Bartoňová 1) a Bakov 16 : 6 (Bilohuščinová 6, Wüstová 4, Kuželová 4, Doskočilová a Bartoňová po 1).

V sobotu pokračovala vítězná šňůra, když Žatec zdolal Vracov 14 : 9 (Wüstová 7, Bilohuščinová 4, Doskočilová 2, Hokrová 1) a vítězstvím nad Náchodem 19 : 18 (Bilohuščinová 8, Wüstová 7, Doskočilová 4) si již žatecké družstvo zajistilo postup.

V nedělním utkání ještě Žatečanky porazily Březno 14 : 8 (Wüstová 5, Bartoňová 5, Doskočilová 3, Hokrová 1 ). O tento úspěch se postaral kolektiv, který hrál ve složení Hornová, Bobková, Čítková – Samková, Pourová, Vlčková, Schneiderová, Šíbalová – Bilohuščinová, Doskočilová, Wüstová, Bartoňová, Kuželová, Hokrová a morálně podporující kapitánka Plecitá, která pro zranění nemohla nastoupit.

Fanoušci národní házené a družstva žen Šroubárny Žatec se tak mohou těšit, že v Žatci se bude i na podzim hrát prvoligová národní házená.

Proč se v Žatci nebude hrát I. liga žen

Házenkářky prohrály své existenční utkání

Žatecké ženy sestupují z nejvyšší soutěže n. házené