První útok v utkání přinesl rychlou branku v síti Žatce. Domácí hráčky však rychle odpověděly a záhy se také ujaly vedení. Po sedmi minutách hry šly Žatečanky dokonce do dvoubrankového vedení 4:2. Střelecky se dařilo Kadlecové, obrana pracovala spolehlivě a také Andrová v brance předvedla několik velmi dobrých zákroků. Pak se ale vše rázem změnilo. Útočnice Žatce se nedokázaly prosadit, navíc vyrobily řadu chyb, při kterých přicházely o míč. A útok Staré Vsi trestal. V 19. minutě bylo srovnáno na 8:8. Za další čtyři minuty šly soupeřky Žatce do vedení 9:10. Za posledních deset minut druhé půle dal domácí útok pouhé tři branky a Žatec tak prohrával o čtyři góly. Nepomohlo ani střídání brankařky, kdy Androvou nahradila Jiřina Hubená.

Druhá polovina utkání byla z pohledu domácích ještě mnohem horší. Obrana dokázala získávat balony, ale útok je pak ztrácel. Pokud je již udržel, nebyl schopen vstřelit branku. Za celý druhý poločas dokázal vyprodukovat pouhé tři góly a to na obrat rozhodně nemohlo stačit. Na straně hostí se střelecky dařilo Dubalové, která sázela pod břevno jednu branku za druhou.

Plná dětských úsměvů byla náves v Očihově při oslavě dne dětí v sobotu 2. června.
FOTO: Děti slavily svůj den a radovaly se z odměn

Stará Ves, která je v tabulce předposlední, vybojovala zcela zaslouženě 2 cenné body a na Žatec, který je poslední, již má náskok pěti bodů.

Do konce soutěže zbývá odehrát jen tři kola, z toho dvakrát hraje Žatec venku. Naděje na záchranu první ligy je tak už jen teoretická. Skupina o záchranu bude dohrána příští víkend.

Žatec - Stará Ves nad Ondřejnicí 12:18 (9:13)

Sestava a branky Žatce: brankařky: Andrová, J. Hubená; obrana: L. Hubená, Kuželová, Dubová, Bobrová; útok: Seifertová 2, Dyrynková 1, Kadlecová 6, Jurkovičová 3

Jaroslav Tošner