polečnost Hitachi začala nabírat zaměstnance pro svou továrnu v průmyslové zóně Triangle u Žatce. Na internetových portálech hledá technicko hospodářské pracovníky pro několik pozic, například nákupčí, výrobní technolog, vedoucí údržby nebo inženýr kvality. V inzerátech je uveden nástup práce v březnu nebo dubnu letošního roku.

Společnost Hitachi vybudovala svůj závod v průmyslové zóně Triangle a v roce 2007 v něm zahájila výrobu televizorů. V roce 2009 ji ale ukončila a propustila všech osm set lidí. Původní technologie pro montáž televizorů byla odvezena, továrnu si částečně pronajímali jiní investoři. Letos v ní chce Hitachi znovu rozjet výrobu. Už to nebudou televize ale díly do aut brzdové hadice a tlumiče. Společnost kvůli tomu založila dceřinou firmu Hitachi Automotive Systems Czech.

Z dokumentace o vlivu záměru na životní prostředí vyplývá, že výroba brzdových hadic má zaměstnat 42 operátorů a 22 administrativních pracovníků, výroba tlumičů 131 operátorů a 29 administrativních pracovníků. Celkem by mělo v továrně Hitachi pracovat 224 lidí, počítá se s dvousměnným provozem.

Sama společnost Hitachi Automotive Systems Czech počty zaměstnanců zatím nekomentovala, ani to, kdy bude nabírat operátory do výroby.