Největší investor v průmyslové zóně Triangle na Žatecku – japonská společnost IPS Alpha – má prvních pět teamleaderů. Náročným šestitýdenním výcvikem prošly čtyři ženy a jeden muž. Všichni byli jmenováni do funkce předáků – teamleaderů. Teď je čeká tříměsíční ověřovací doba, ve které musí prokázat, zda na pozici obstojí. „Jedná se o první předáky vychované v IPS Alpha,“ uvedla mluvčí Gabriela Benešová.

Podle ní může být tato událost motivací pro další dělníky – operátory, kterým společnost dává najevo, že se mohou vypracovat i z té nejnižší pozice výš.

Náročný výcvik na úvod

I zaučování operátorů je ale dost náročné. „Vzhledem k modernosti a unikátnosti výrobních technologií je nutné každého pracovníka společnosti nejprve překvalifikovat,“ popisuje systém Benešová s tím, že teoretická část tréninku operátora trvá několik dní, praktická část pak několik týdnů, přičemž záleží na šikovnosti přístupu konkretního člověka a náročnosti pracoviště, pro které je školen. Provoz v IPS Alpha, která vyrábí LCD monitory, je třísměnný. Dělníci – operátoři tu pracují ve třech osmihodinových směnách, přičemž se střídají po týdnu na ranní, odpolední a noční. Víkendy jsou volné.

Bez japonských zvyků

Podle Benešové společnost IPS Alpha v Česku žádné japonské pracovní zvyky nezavedla. „Japonští investoři v IPS Alpha si plně uvědomují, že evropské pracovní zvyklosti jsou odlišné od těch japonských a již od počátku se snaží v této souvislosti naslouchat českým kolegům a neimplantovat tradice, na které jsou zvyklí z Japonska, do našich poměrů,“ dodala Benešová. Zahájení výroby přitom některé japonské zvyky provázely – představitelé společnosti například zasazovali sakuru.

Výhody pro zaměstnance

Kromě toho, že společnost nové pracovníky stále nabírá, snaží se také udržet si stávající. Proto japonský investor rozšiřuje oblast zaměstnaneckých výhod. „V současné době je našim zaměstnancům k dispozici i výrazně dotovaná zaměstnanecká doprava a závodní stravování, den dovolené navíc za každý odpracovaný rok ve společnosti, dárkové šeky u příležitosti významných životních a pracovních událostí. Do budoucna plánujeme zavedeni příspěvků na volno časové aktivity, příspěvky na penzijní či životní pojištění,“ popisuje Benešová.

O nové lidi IPS Alpha částečně soupeří s dalším japonským investorem v zóně Trinagle, s Hitachi. Přestože je v Ústeckém kraji nejvyšší nezaměstnanost v zemi – práci nemá na 50 tisíc lidí – firmy tvrdí, že je pracovní trh vyčerpaný a že se jim stále obtížněji shánějí noví lidé.