Japonská společnost IPS Alpha už téměř rok vyrábí v průmyslové zóně Triangle u Žatce LCD displeje.

Firmě se daří, bude proto přibírat další zaměstnance. „O naše displeje je enormní zájem. Řady odběratelů se vedle mateřských firem Hitachi a Panasonic rozšířily o dva turecké a dva italské výrobce elektroniky,“ sdělila Gabriela Benešová, mluvčí společnosti IPS Alpha.

Firma začala vyrábět displeje v zóně Triangle vloni v červnu. „Za tu dobu se denní produkce na čtyř výrobních linkách vyšplhala z 500 na 7500 kusů, což je o 500 více, než byla původní představa japonského investora,“ uvedla mluvčí.

V souvislosti se zvyšující se poptávkou přistoupilo vedení IPS Alpha k rozšíření počtu výrobních linek. „Nová linka by měla být instalována již na přelomu května a června. Po nezbytném testovacím provozu by první výrobky mohly z této páté linky vyjet letos v září. Celková produkce by tím měla vzrůst až na deset tisíc displejů denně,“ vysvětlila G. Benešová.

Do konce roku má najít prádi další stovka lidí

Společnost nyní zaměstnává 1700 lidí, z čehož je 125 na administrativních pozicích. Počet pracovníků ve výrobě by se měl do konce roku navýšit o další stovku. Firma se zavázala, že v zóně Triangle zaměstná až dva tisíce lidí. Masivní nábor lidí zahájila minulý měsíc také sousední Hitachi, která v zóně Triangle Žatec vyrábí LCD, plazmové a ultratenké televizory. Pro LCD televize odebírá displeje právě od IPS Alpha. Firma v dubnu zaměstnávala zhruba čtyři sta lidí, letos na podzim by to už mělo být přibližně tisíc. Během několika měsíců chce tak přijmout na šest set lidí, hlavně dělníky do výroby.

V zóně u Žatce vyrábí měsíčně kolem 40 tisíc televizorů, na podzim to už má být měsíčně sto tisíc. „V letošním roce máme v plánu výrobu jednoho milionu plochých televizorů,“ řekl ředitel žatecké Hitachi John Joseph Conlon. Společnost Hitachi patří ke světové špičce ve výrobě plochých obrazovek, u Žatce vyrábí od loňska.