Oblíbené lyžařské centrum především pro rodiny s dětmi se stalo cílem kolony převážející celý ŠKODA Park z Harrachova. V neděli se program odehrával na Severáku v Jizerských horách. A rozhodně se nenudili malí ani velcí.

Ruch u stánků ustal vlastně jen na hodinu, kdy otěže programu převzala kapela Nightwork v čele s Vojtou Dykem. V tu dobu by v kotli pod pódiem téměř nepropadl špendlík. V davu se mihla i velkým kulichem zamaskovaná Agáta Henychová.

Pořádně přišlápnout pedál plynu při testovací jízdě s jedním se sedmi vozů využil maximální počet zájemců. „Yetiho bych tady v horách rozhodně užil. Líbí se mi a je i prostorný, přestože se mi to, než jsem do něj sedl, nezdálo," liboval si Jakub Tvrdík, který tráví v Josefově Dole dovolenou s rodinou. U snídaně se rozhodovali, kam pojedou lyžovat. Že si vybrali Severák, rozhodně nelituje.

Ještě větší radost měl Petr Černý z Jablonce. Ráno nechal manželku s dvouletým synem doma a se starším chlapcem vyjeli do areálu lyžovat. Zatímco čtyřletý capart piloval lyžování s instruktory ve školce, bavil je Jablonečan ve Škoda Parku a usmálo se na něj štěstí. Vyhrál certifikát na zapůjčení vozu na celý víkend v termínu, jež si sám vybere. „To bude překvapení, až přijedeme domů," smál se mladý muž. „Pojedeme celá rodina na pěkný výlet. Určitě do hor," prozradil cíl cesty.

Největším lákadlem mezi řadou zajímavých cen bylo horské kolo pro druhého nejpřesnějšího tipujícího a především pak zapůjčený vůz na devět měsíců zdarma a kartou CCS s desetitisíci korunami pro absolutního vítěze.

Otázka byla zdánlivě jednoduchá: „Kolik najede celkem sedm testovacích vozů během dne v Hraběticích se zájemci kilometrů?" Kdo se trefí nejpřesněji, ten vyhrál. A nejlépe si vedly ženy. Obsadily stříbrnou i zlatou pozici. Z kola za pětatřicet tisíc a v barvách Škoda Auto se radovala Kateřina Břinčilová. Tři čtvrtě roku pak bude usedat za volant vozu Lucie Tesaříková.

TŘI OTÁZKY PRO: Pavla Tomana ze ŠKODA-auto

V lyžařském areálu Severák v Hraběticích v Jizerských horách se v neděli konala akce ŠKODA park. Pavel Toman ze ŠKODA - auto.Tak velká akce jako je Škoda Park slouží k velké propagaci regionu. Podle čeho místa vybíráte a proč jste dojeli právě do Hrabětic?

Jedna z hlavních myšlenek při realizaci Škoda Park je, abychom objeli celou Českou republiku. To znamená, že chceme být vidět na všech pohořích. A v nich si vybíráme atraktivní lokality. Zaměřujeme se na naši cílovou skupinu, která je pro nás primární ať v zimě nebo v létě, a tou jsou rodiny s dětmi. Konkrétně na Jablonecku podle mého není lepší lyžařské středisko pro tuto skupinu než právě Severák. A dnešek to rozhodně potvrdil.

Akce takového charakteru a velikosti, technické zázemí, přemístění vozů, stavění stanů je poměrně velmi náročné. Kolik máte času na přesun a přípravu. V sobotu jste byli ještě odpoledne v Harrachově a v neděli ráno už v Hraběticích. Jak velký je váš tým?

Celý tým čítá zhruba sedmdesát lidí, z toho se padesát podílí na demontáži a montáži parku. V sobotu jsme končili v půl páté odpoledne v Harrachově, v devět večer bylo všechno složené a dvě hodiny po půlnoci jsme začali vykládat v Hraběticích. Štáb lidí je dobře připravený, ale musím říct, že tohle je už čtvrtá túra, už jedeme čtvrtý rok Škoda Park. Tým je sehraný a máme to vypilované. Vozíme tři sta šedesát tun materiálu několika kamiony. Bez nadsázky musím říct, že takový automotiv projekt nemá v České republice obdoby.

Jedete už čtvrtým rokem, ale tohle byl první víkend. Jak jste spokojen s prvními dvěma dny?

Já i celý tým jsme velmi spokojeni. Předčilo to naše očekávání, protože jak v Harrachově tak v Hraběticích za námi přišla spousta návštěvníků. Víme, že přišli cíleně přímo za programem, který Škoda Park nabízí. V Harrachově jsme se dozvěděli, že pro areál to byla letos největší návštěvnost. Určitě k tomu přispívá fakt, že veřejnost má možnost vidět náš nejnovější produkt Škodu Octavia, která je skutečně velkým lákadlem. Také koncert skupiny Nightwork přitahuje své návštěvníky.

Zdroj: Youtube