Společnost Legios, která zaměstnává v Lounech několik set lidí a řadí se v tomto ohledu k největším v okrese Louny, oznámila, že získala další významnou zakázku. Pro společnost GATX, která patří k předním evropským provozovatelům nákladní železniční dopravy, dodá 124 výsypných vozů. „Kontrakt, který má hodnotu v řádu stovek milionů korun, byl uzavřen ve Vídni v první polovině března. Vozy budou dodávány letos postupně od května do konce září," uvedla společnost.

Společnost Legios, dnes pod názvem Heavy Machinery Services, skončila kvůli dluhům v insolvenci. Firma, která se zabývá výrobou a opravami lokomotiv a nákladních železničních vagónů, má dlužit podle všech přihlášených pohledávek téměř 3,3 miliardy korun. Společnost nyní prochází soudem povolenou reorganizací.

V jednom z největších tuzemských bankrotových procesů v Česku se změní klíčová osoba - Ivo Hala požádal nedávno soud, aby ho ze zdravotních důvodů odvolal z funkce insolvenčního správce.

Situace kolem společnosti Legios je už dlouhodobě nepřehledná. Firma několikrát změnila název i sídlo, nejasná je také majetková struktura. A jejím hospodařením se zabývá také policie, která má podezření na daňové úniky. Insolvenční řízení společnosti je podle některých věřitelů zmanipulované a doprovází ho řada nestandardních a netransparentních kroků. Firma se naopak brání tím, že jde o pokus o nepřátelské převzetí společnosti.