Pivovar Louny přichází z další novinkou, letos už druhou.

Po extra hořkém 16° speciálu začal nyní vařit kvasnicový ležák. Ten je k dispozici jen několik týdnů ve vybraných restauracích na Lounsku, Chomutovsku a Mostecku.

„Lidé si čím dál více žádají piva s výraznější chutí, která se odlišují od běžných. Právě kvasnicová piva si uchovávají kvalitu, kterou u ostatních, běžně vyráběných piv, zákazníci nenajdou,“ zdůvodnila přípravu nového piva marketingová manažerka značky Louny Daniela Klančíková.

Nové pivo Louny bude k dostání jen po omezenou dobu – po několik týdnů v jarních měsících. „Jeho výroba je náročnější než vaření běžných piv, proto jsme připravili jen omezenou várku. Budeme jej distribuovat především v domácím regionu zahrnujícím Louny, Chomutov a Most,“ doplnil vrchní sládek a ředitel pivovaru Daniel Urban.

Kvasnicové pivo Louny se od těch ostatních liší především tím, že není filtrované, stabilizované ani pasterované, takže jde o „živé“ pivo. Lounský kvasnicový ležák obsahuje živé kvasinky a řadu zdraví prospěšných látek, které by jinak standardní filtrace, stabilizace či pasterace odstranila či zničila. „Pivo má díky tomu přirozený zákal tvořený především kvasinkami. V chuti jsou kvasnice také cítit a více tak vyniká celkové aroma a chuť piva. Pivo tak chutná plněji,“ doplnil technolog Ondřej Koucký ze společnosti Drinks Union, do níž Pivovar Louny patří.

(vej)