Průmyslová zóna Triangle na Žatecku a investice společnosti Nexen v témže místě se staly vítězi svých kategorií v soutěži Investor a podnikatelská nemovitost roku. Výsledky se vyhlašovaly a ocenění se předávala v minulých dnech na pražském Žofíně. Letos se konal 15. ročník této soutěže, pořádá ji Agentura CzechInvest spolu se Sdružením pro zahraniční investice.

Zóna Triangle byla oceněna jako Podnikatelská nemovitost roku 2014 v kategorii Průmyslová zóna roku. Prestižní ocenění převzal v Praze Jaroslav Krch, ředitel SPZ Triangle, příspěvková organizace spolu s Jaroslavem Pikalem, zástupcem ředitele Krajského úřadu Ústeckého kraje.

Zóna Triangle vznikla na místě bývalého vojenského letiště u Žatce. Její celková rozloha je 364 hektarů, v současné době tam vyrábí osm investorů, zaměstnávají zhruba dva tisíce lidí. Dalších několik investorů v minulých měsících oznámilo, že své továrny v zóně postaví.

Tím největším je jihokorejský Nexen, který chce u Žatce vyrábět pneumatiky pro osobní a lehká nákladní auta.

Nexen Tire Corporation Czech s.r.o. zvítězil v soutěži Investor v kategorii Výroba. Jeho investice ve výši 22,8 miliardy korun ve strategické průmyslové zóně Triangle přinese 1 384 nových pracovních míst.