Nezaměstnanost v okrese Louny v září v porovnání s předešlým měsícem opět klesla.

Počet lidí, kteří se během minulého měsíce přišli zaevidovat na úřad práce, byl ale druhý nejvyšší v letošním roce. Jedná se hlavně o absolventy škol a sezonní pracovníky v zemědělství.

Úřad práce v Lounech k 30. září evidoval 5731 uchazečů o práci, což znamená míru nezaměstnanosti 11,1 %. To je o 0,2 procentního bodu méně než na konci srpna. Na druhou stranu ale o 0,3 procentního bodu víc než před rokem.

Během září přibylo do evidence Úřadu práce v Lounech 786 uchazečů o zaměstnání, což je nejvíc od letošního února. Jen v lednu bylo toto číslo vyšší – 881.

„Počet nově evidovaných uchazečů byl v září vyšší vzhledem k příchodu absolventů středních a vysokých škol, kteří ukončili studium, do evidence. Další významnou skupinou mezi nově evidovanými jsou i uchazeči, kteří byli zaměstnáni v zemědělském sektoru, zejména na sezonní práce,“ sdělil Deníku Jan Kosina, analytik trhu práce Úřadu práce v Lounech.

Počet volných pracovních míst je stále malý – trend, který pokračuje od konce roku 2008. V současnosti úřad práce eviduje v okrese Louny 161 volných míst, což znamená, že na jedno připadá více než 35 uchazečů.