Opuštěnou továrnu společnosti Panasonic v průmyslové zóně Triangle u Žatce koupila developerská společnost CTP. Na 15 let ji pronajala firmě Grammer, která vyrábí díly do aut. Grammer by se měl do továrny u Žatce nastěhovat v červenci. Informovala o tom společnost CTP na svých internetových stránkách.

Kolik by měl nový investor v Triangle zaměstnat lidí, to není zatím jasné. Když v březnu zastupitelé Ústeckého kraje schvalovali převedení pozemků a hal na CTP, uvedli, že nový výrobce dá znovu práci šesti stovkám pracovníků.

Firma už u nás působí

Nástup Grammeru do Žatce podle CTP souvisí s expanzí německé společnosti v Česku, kde už má podnik dvě továrny. V nich vyrábí autosedačky, opěrky a další vybavení aut. První s pěti stovkami zaměstnanců se nachází v Tachově, kde společnost loni otevřela novou halu. Grammer odtamtud dodává například sedačky pro nákladní automobily Daimler a DAF. Tachovský podnik nyní drží 36 procent evropského trhu sedaček pro nákladní vozy, napsal deník E15. Druhou dosavadní továrnu provozuje Grammer v Mostě - Velebudicích.

Spolu s halami po Panasoniku získala CTP i pozemky v okolí původního areálu. „Budeme pro ně shánět další firmy, které budou chtít jít do této výtečné lokality či které mohou chtít využít synergií s Grammerem," sdělil listu marketingový ředitel CTP Thomas A. Kostelac. Příchod dalších firem do zóny nevylučuje ještě letos.

Japonská společnost Panasonic, před tím IPS Alpha, vyráběla v továrně u Žatce LCD monitory do televizí od roku 2007. Koncem loňského roku ale továrnu uzavřela a propustila všech šest set zaměstnanců.