Nezaměstnaných je stále více, počet míst, na která shánějí zaměstnavatelé lidi, klesá. Přesto je pořád v okrese Louny 460 volných pracovních míst, hlavně ale pro lidi s nejnižším stupněm vzdělání.

Najít novou práci není ani v době celosvětové finanční krize jednoduché, ba naopak je to ještě složitější. Práce ale zatím pořád je, i když počet volných míst klesá každým dnem. „Situace na trhu práce není s ohledem na současný vývoj jednoduchá. Přesto stále volná místa jsou, evidujeme jich v současné době 460,“ připomněl ředitel Úřadu práce v Lounech, Vratislav Pražák, že i region Lounska, Žatecka a Podbořanska má a bude mít nejméně v nejbližších měsících problémy.

Nejvíce volných míst je pro lidi se základním vzděláním. Z celkové nabídky jde o osmapadesát procent míst. Není o ně takový zájem zejména proto, že nejsou dobře placená. „Pro lidi se základním vzděláním nabízíme 267 míst, pro pracovníky vyučené 111,“ řekl Deníku V. Pražák.

Podstatně méně je pak volných míst pro středoškoláky (11% všech volných míst) a vysokoškoláky (9%). „Pro středoškoláky máme v současné době v evidenci 52 nabídek, pro lidi s vysokou školou 43,“ dodal Vratislav Pražák.