Šest hasičských jednotek vyjelo v pondělí 21. prosince před půl třetí odpoledne k požáru stodoly do ulice 5. května v obci Kryry.

Hasiči na místě nasadili čtyři proudy a postupně museli rozebírat střešní konstrukci, aby mohli požár zlikvidovat včetně všech skrytých ohnisek.

Práci hasičům ztěžovala mrznoucí voda na jejich oděvech, žebřících i na samotné střeše. Je známo, že velký mráz je nepřítelem hasičů, protože při něm dochází k intenzivnějšímu hoření, podporovanému teplotním rozdílem plamenů a okolí.

Na místě zasahovaly jednotky HZS Podbořany, HZS Žatec, SDH Podbořany, SDH Kryry, SDH Lubenec a SDH Vroutek. V 16:50 byl požár pod kontrolou.

Policisté na místě od oznamovatele a majitelky objektu zjistili, že ve stodole byla zřízena kuchyň pro zabijačky prasat a v té se od 9 hodin udilo maso. Na udírně byla umístěna jako zátěž horního poklopu plastová přepravka.

Cizí zavinění mohlo být podle oznamovatele vyloučeno, protože na místě stále někdo byl. Třeba nepozorované vniknutí nezvaného hosta se zlými úmysly je proto velmi nepravděpodobné. Vyšetřovatel žateckých hasičů uvedl, že k požáru pravděpodobně došlo právě od uvedené udírny. Škoda byla předběžně vyčíslena na 500 000 korun.