Pokukovali jste po sobě hned?
Honza: Mně se Lukáš líbil od první chvíle. Ale nedokázal jsem si představit, že bych s ním chodil. Byl na mě moc divokej.

Lukáš: Já si pamatuju první moment, když jsem Honzu viděl. To bylo v telce během castingového dílu SuperStar. Řekl jsem si: „Panebože, co to je za hrůzu.“ Měl totiž snad milion náušnic v uchu, nagelované vlasy, upnuté tričko na tělo. Pak jsem ho ztratil na dva tři roky z očí a vyloupl se z něj moc hezkej a fajn kluk.

Kdo koho pozval na rande?
Lukáš: Honza uháněl na rande půl roku mě, ale pořád se nám nedařilo najít termín, kdy bych mohl já nebo on. Pak jsem ho potkal v jednom klubu na party, dali jsme se do řeči a tance a táhli to až do deseti ráno.

Honza: Skutečné rande následovalo o týden později. To byl Lukáš po oslavě narozenin svého kamaráda, takže nebyl v úplně nejlepším stavu. Měl návaly horka a totálně z něj lilo.

Lukáš: Ale Honza to dal a já viděl, že to není jen vzhledová záležitost, ale že o mě má fakt zájem. Já, kdyby z někoho tak na rande lilo, bych utekl. (smích)

Lukáši, jste Honzův manažer. Spolupráce se tedy vyvinula až během vztahu?
Lukáš: Přesně tak. Nikdy jsem neměl v plánu po pracovní stránce s Honzou fungovat. Bál jsem se, že by nám to narušilo vztah. Ale po asi roce a půl jsem se nemohl dívat na to, jak špatné má kolem sebe manažery a jeho kariéra jde ke dnu.

Honza: Je to tak. Málokdo ví, že když jsem začal chodit s Lukášem, měl jsem na účtu asi už jen dva tisíce a žádné koncerty na dohled.

Lukáš: On to přede mnou asi dva měsíce vztahu tajil, že je na tom tak špatně. Když to prasklo, začal jsem mu samozřejmě pomáhat a věřil, že se to zlepší. Z krátkodobé výpomoci je nakonec už víc než sedm let krásné spolupráce.

SVĚTOVÍ LÍDŘI. Nejmocnější muži světa Vladimir Putin a Joe Biden si potřásli rukama loni v Ženevě
Zvyk podávání si rukou: Znali ho už v Babylonii, kořeny má v uzavírání dohod

Co všechno jste spolu dokázali překonat?
Honza: Asi nejtěžší období bylo ze začátku našeho vztahu. Moji manažeři si nepřáli, abych se s Lukášem objevoval na veřejnosti. Dokonce nechtěli, abychom spolu třeba šli i po ulici. Že prý by to kazilo moji image, která měla být pro fanynky.

Lukáš: Pamatuju si, že jsme šli kolikrát třeba do kina a Honza šel po levém a já po pravém chodníku, takže nás dělila silnice. Těžká romantika to byla, no…(smích)

Honza: Zpočátku jsem se snažil přáním manažerů vyhovět, ale pak mi to přišlo už na hlavu. Řekl jsem jim, že s Lukášem budu chodit veřejně. A začalo peklo. Objednali si u svého známého šéfredaktora jednoho bulvárního webu spoustu článků proti Lukášovi.

Lukáš: Vycházelo fakt hodně nepěkných článků o tom, jak chci Honzu okrást, zničit mu kariéru atd. Ale my se nedali, a podívejte. Jsme spolu už devět let.

Lukáš je starší. Je tedy ve vztahu tím klidnějším, rozvážnějším?
Honza: Musím uznat, že to tak je. Lukáš je na to logické myšlení a rozhodování a já jsem zase takový ten umělecký bohém, který určité věci neřeší nebo si je neuvědomuje. Vždycky říkám, že kdyby bylo zemětřesení, tak Lukáš během něj stihne v klidu zabalit, uvařit oběd na cestu, a ještě poklidit dům. Zatímco já bych se hroutil strachy někde v rohu.

Máte klidnou domácnost, nebo patříte k takovým těm „Italům“?
Honza: Lukáš je ten největší profík v tom, udělat ze mě totálního Itala. (smích) Ví, jak na mě, jak mě rozčílit a občas mě popichuje, až vybouchnu.

Lukáš: Ale musím to zaťukat. Moc se nehádáme. Jedině kvůli Honzově řízení.

Honza: Tak začni řídit ty, a uvidíme, zda budeš lepší řidič! (smích)

Lukáš: A je to tady. Dotkl jsem se citlivého místa.

Honza: Ale je pravda, že se jinak fakt nehádáme. Za těch devět let nebylo období, kdy bychom chtěli být třeba několik dní od sebe.

Hana Cermanová před finálovým večerem.
Miss OK je okouzlující blondýnka z Liberce Hana Cermanová

Kdo z vás přijde jako první a urovnává hádku?
Lukáš: Většinou přilezu já. Protože my se hádáme fakt jen kvůli blbostem, jako je to řízení nebo třeba že Honza chaoticky přeorganizuje moje věci a já je pak nemůžu najít. A on dokáže trucovat dlouho.

Honza: Přileze hlavně kvůli tomu, abych mu uvařil, jinak by byl o hladu. (smích)

Jak to máte s pořádkem?
Lukáš: Miluju mít věci na svém místě a mít v nich systém. Zato Honza je pravý opak. Ale zase musím říct, že uklízí celý dům. A sám!

Honza: Monča Bagárová mi vždycky doporučuje svou paní uklízečku na velký úklid domu. Ale já bych k sobě domů nemohl pustit někoho cizího. I když máme fakt velký dům, tak si ho chci uklidit úplně sám, protože pak bych nebyl spokojený a stejně bych našel, že je něco špatně.

Honza má opravdu velkou fanouškovskou základnu. Budovali jste ji společně?
Honza: Než mi začal Lukáš dělat manažera, tak jsem na tom byl opravdu bídně. Žádné koncerty, prakticky žádná fanouškovská základna. Moc mi v tomhle směru pomohl, protože ví, jak na to a co by mohlo u lidí fungovat.

Lukáš: Je to tak. Ale je důležité říct, že bez Honzovy lidskosti, talentu a toho, jak to skvěle umí rozjet na pódiu, by tohle všechno bylo jen poloviční. Opravdu se v tomhle doplňujeme a musím to zase zaťukat. Jako celek jsme fakt dobrej tým.

Televizní diváci vás nedávno viděli v pořadu Výměna manželek. Nechápu, jak někdo do tohoto projektu může vstoupit dobrovolně, takže se ptám, proč vy?
Lukáš: Já si právě myslím, že úplně každý z nás by tenhle pořad chtěl v hloubi duše zkusit, ale na to, aby do toho šel, nemá tu finální odvahu.

Honza: Určitě za tím nebyla finanční stránka. Když tahle nabídka od producentů pořadu přišla, v první sekundě jsem řekl, že absolutně ne! Ale pak mi to začalo hlodat v hlavě, protože tu show miluju. A když už mi i moje kamarádka Monča Bagárová řekla, ať do toho jdeme, a to jsem u ní taky spíš čekal, že řekne, že jsme blázni, bylo jasno.

Lukáš: A musíme s Honzou shodně říct, že to byla naše nejlepší životní zkušenost. Hned bych si to dal znovu!

Hana Vágnerová pózuje v nových šatech od Kláry Nademlýnské
Hana Vagnerová: Po bolestivém rozchodu si už soukromí chráním víc

Výměna manželek znamená, že jdou do rodin manželky. 
Lukáš: My fakt neřešíme, jestli je někdo z nás manželka, nebo jak si to lidi chtějí přebrat. Jsme prostě dva partneři a řekli jsme si, kdo půjde do té druhé rodiny a kdo zůstane doma.

Honza: Původně jsem si moc přál, aby do nové rodiny jel Lukáš a zkusil si to on, být v jiné domácnosti. Ale nechtěl.

Lukáš: V čem je Honza totiž ještě kouzelnej, je jeho láska k dětem. Jeho byste chtěli mít za strejdu všichni. Jednou bude opravdu perfektní táta. A jelikož jsme tipovali, že dostaneme rodinu se spoustou dětí, jel nakonec on. Já náhradní mamince pro změnu připravil velké relax a zážitkové období.

Neobával jste se nějakých nekorektních poznámek na svou osobu? Kvůli orientaci, Honza kvůli barvě pleti.
Honza: U mě je to snad ta nejhorší kombinace. Že jsem Rom, a k tomu ještě gay. Za ty roky jsem ale na určité nadávky a řeči zvyklý a už to nevnímám. Samozřejmě to občas zabolí, ale kdybych to měl neustále řešit, tak se zblázním…

Lukáš: Mně se líbí, že Honza díky svému charakteru dokázal změnit názor na sebe i u hodně velkých odpůrců jeho osoby. A věřím, že ve Výměně manželek si ho lidi zamilovali.

Byly u Výměny slzy?
Honza: Byly. Ale i u Lukáše. Bylo to pro nás tak krásné a silné natáčení, že jsme u finálových Osmi očí brečeli všichni. Snad nikdy jsem neviděl Lukáše brečet tak jako tam.

Lukáš: Protože tam někdo z produkce loupal cibuli. (smích)

Honza: Kecá. I když to nedává najevo, tak je taky citlivej. A věřím, že si pobrečí všichni a taky je to zahřeje u srdce…