Vyhlašovateli ankety Sportovec regionu Žatecka a Lounska je Žatecký a Lounský deník ve spolupráci s Českou unií sportu, Ústeckým krajem a městem Louny.

Rok 2018 patřil v hlavní kategorii Adéle Citové, mistryně světa ve sportovním aerobiku. Kdo se na pomyslný trůn pro sportovce roku usadí tentokrát?

„Vyhlášení nejlepších sportovců roku 2018 bylo jako každý rok krásné. Mám ráda, když se tam všichni takhle hezky sejdeme a vzpomínáme na to, co jsme zvládli za celý rok,“ vzpomíná Citová na poslední vyhlašování sportovních hvězd, které se konalo v Žatci.

Nejúspěšnější sportovci budou vyhlášeni hned v několika kategoriích (jednotlivci – dospělí, jednotlivci – mládež, družstva – dospělí, družstva – mládež, veterán). Ocenění budou zároveň trenéři a jeden ze sportovců či funkcionářů bude uvedený do Síně slávy. Vyhlášená bude tradičně také Sportovní hvězda deníku. Ta vzejde pouze z hlasů čtenářů.
Hlasování probíhalo pomocí kuponů, které byly zveřejňované v Žateckém a lounském deníku po tři týdny až do konce ledna. O vítězích rozhodovali nejen čtenáři, ale také sportovní jednoty, zástupci obcí, sportovní novináři nebo zástupci ČUS.