dnes 05:00 30 Lákavá vůně i jedinečná atmosféra. Food festivaly lákají stovky lidí Jedinečná atmosféra, tradiční i exotická jídla, pití a všudepřítomné vůně, jimž se nedá odolat.…
včera 04:00 Domácí vaření v inflaci ušetří peníze. Vsaďte na vnitřnosti i odpad ze zeleniny S každým dalším nákupem saháme hlouběji do peněženky a řada lidí omezuje nákup surovin, které…
8.8.2022 6 Burger bez zabíjení? Umělé maso má rizika, alternativ je víc, říká expert Nové trendy přinášejí do Česka alternativní potraviny, které mohou v budoucnu nahradit v…
5.8.2022 8 Jak přežít ve zdraví letní grilování, když máte nemocné srdce nebo jste diabetik Léto bez pořádných grilovaček je dost nepředstavitelné. Jenže součástí posezení u grilu a…
28.7.2022 Masová konzerva za stovku? O hotovky v plechu či plastu je i přes zdražení zájem Mnoho Čechů si neumí kempování, turistické túry či čundr představit bez levnějších masových…
16.7.2022 4 Víno místo piva. Letošním letním hitem je prosseco Nejen v létě stoupá obliba lehkých bílých i červených vín. Je to trend poslední doby. „Letním…
14.7.2022 FAKE NEWS Nizozemské farmáře ničí Bill Gates, tvrdí bývalá politička. Ničím to nedokládá Také v Česku se začalo po sociálních sítích masově šířit video bývalé nizozemské političky Evy…
6.7.2022 Jídlo, které nasytí. Vyzkoušejte zapečené brambory s kuřecím masem a brokolicí Zapékání je jedním z nejoblíbenějších způsobů úpravy brambor. A není divu. Zapečené brambory s…
5.7.2022 Rychlý recept z jedné pánve: Zkuste zapečené gnocchi s kuřecím masem Hledáte rychlý a skvělý recept připravený v jedné pánvi? Tak přesně takový dnešní pokrm je.
30.6.2022 14 Jak vybrat správný gril? Je dobré si říci, jak často a kde ho budete využívat Proč se právě grilování těší v Česku takové oblibě, se lze jen dohadovat. Nesporným faktem…
29.6.2022 3 Jak na kvalitní hamburger z grilu? Vše začíná u dobře zvoleného masa Na burgery se často díváme svrchu jako na importovanou záležitost. Když se ale udělají dobře, na…
27.6.2022 25 Jak chutnají východní Čechy? Tipy na ty nejlepší gastrozážitky Redaktoři Deníku vyzkoušeli lahodné pokrmy i nápoje, které můžete ochutnat při toulkách…
23.6.2022 4 Pavel Novák o jídle, lásce k plesnivému masu i oblíbené pochoutce svého táty Jaké jídlo měl nejradši jeho otec, zpěvák Pavel Novák? Co si dá vždycky jako první, když přijede…
20.6.2022 17 Recepty se mají šířit, aby udělaly radost, říká foodblogerka Markéta Chovancová S vařením a pečením Markéta Chovancová začala, až když měla vlastní domácnost. Dnes oblíbenou…
19.6.2022 Další rána pro Čechy. Grilovačky se kvůli cenám masa prodraží, lze ale i ušetřit Češi nejsou jen národem chatařů a chalupářů, ale propadli i grilování. Na zahradním grilu…
8.6.2022 Oběd hotový za pár minut: Červené curry s kuřecím masem a zeleninou Chcete něco chutného, ale co bude uvařené za chvíli? Přesně toto je dnešní recept, do 20 minut…
29.5.2022 Buřty v parku či na náměstí. Městské grilování je čím dál populárnější Říká si pipMaster a jeho pořady o grilování mají na youtube takřka sedmdesát tisíc sledujících.…
27.5.2022 21 Maso, sladké a pěkně pravidelně. Misska Lenka Taussigová exkluzivně o jídle /FOTO, VIDEO/ Reportér Deníku obědval s Lenkou Kocmanovou Taussigovou v její oblíbené mexické…
24.5.2022 Recept na těstoviny s kuřecím masem. Pokrm ochutí sýrová omáčka i zelenina Těstoviny, v našem případě penne, se hodí k obědu i k večeři. Díky masu, zelenině a sýrové omáčce…
18.5.2022 Anketa Deníku: Masožroutů ubývá, Češi omezují spotřebu. Roste obliba drůbežího Maso z jejich jídelníčku škrtají z přesvědčení pro své zdraví, ve snaze ušetřit, ale možná i…
11.5.2022 5 Váránasí: Indické město, kde je maso tabu Váránasí není jen duchovním centrem Indie, ale také zajímavou gastronomickou destinací. Obyvatelé…
11.5.2022 5 Vědci se mýlili, starověké dýky nebyly pouhými symboly. Měly jiný účel Ačkoli byly prehistorické dýky, pohřbívané spolu se starověkými válečníky, dlouho považovány za…
8.5.2022 5 Nejvyšší marže? Řetězce si je dávají u masa či salámů, říkají odborníci Obchodníci odírají zemědělce, tvrdí v posledních týdnech ministerstvo zemědělství. Slovní válka s…
6.5.2022 Vědci zjistili, jak si lidé mohou prodloužit život. Sestavili ideální jídelníček To, jakého věku se člověk dožije, dokáže kromě jeho genetických daností ovlivnit i způsob jeho…
30.4.2022 Recept na zapečené těstoviny s uzeným masem. Ideální na oběd i večeři Klasika, která nikdy neurazí a vždy zcela jistě nasytí. Dobrou chuť!
29.4.2022 9 Astronauti ve vesmíru vypěstovali maso. Experti však poukazují na rizika Do kosmu s sebou vezli buňky, zpět na Zemi už steak. Astronauti z mise společnost Space X se ve…
25.4.2022 2 Musí se maso před vařením mýt? Není to nejlepší nápad „Maso nejprve očistíme a pak…“ Očistíme v kuchařských pokynech obvykle představuje okrájení šlach…
25.4.2022 Zbraň proti drahotě. Slevové akce lidem zlevňují nákupy až o třetinu Vlna zdražování, kterou koncem loňského roku rozjel cenový skok u energií, se přelévá i na…
24.4.2022 21 Kuře není žádná nuda. Nové rady promění jídlo za 100 korun v delikatesu Přestože do gastronomického byznysu vstoupil Vojtěch Václavík v náročné době, jeho podniky dnes…
18.4.2022 7 Neplýtvat jídlem je trend posledních let. Nastolte v lednici řád Vše v lednici by mělo mít stálé místo. Díky tomu budete mít lepší přehled o tom, jaké potraviny…
18.4.2022 12 Není ušák jako ušák. Poznejte, co žije v českých králíkárnách U nás lidé chovají kolem sedmdesáti plemen králíků, celosvětově jich je asi sto. Náš výběr není…
13.4.2022 Grilovačky i vaření výrazně podraží. Ceny masa letí v Ústeckém kraji nahoru Zřetelně zdražuje vepřové, hovězí i drůbeží maso. Menší řeznictví v regionu už ceny navýšila,…
10.4.2022 Recept na salát s kuřecím prsem. Je vydatný a překvapí chutí Takový salát může být i zajímavým a vydatným jídlem. Salát a zelenina jako odlehčení, maso jako…
7.4.2022 8 Pozor na nemoc, která děsí každého pejskaře. Zvíře nemá šanci přežít Psi mohou trpět celou řadou nemocí. Existuje ale jedna, která je obzvlášť zákeřná. Smrt navíc…
3.4.2022 4 Snadné a rychlé vaření. Recepty, které zvládnete do půl hodiny Někdy nemáme čas na vyváření, to ale není důvod, proč bychom neměli skvěle jíst. Podle našich…
1.4.2022 5 Říkal si Rambo a měl odpornou zálibu. Alexandr Byčkov své oběti jedl S jistou dávkou sebeironie si říkal „Sušený Rambo“ nebo „Pytlák“. Když na učilišti před spolužáky…
31.3.2022 46 Krvavé útoky na školách v ČR: osmnáct smrtelných ran i náhodná oběť nemocné ženy Krvavé útoky ve školách už se dávno neodehrávají jen na území Spojených států amerických. V…
27.3.2022 5 Svět má unikátní místa, kde se lze dožít nadprůměrného věku Co kdyby vám někdo řekl, že se v klidu můžete dožít stovky a zůstat přitom zdraví? A nemusíte ani…
26.3.2022 2 Pravdopohádka o usměvavém vaření Pohádka pro Nikyho, napůl ochrnutého hrdinu v osmiletém těle. Část třetí.
8.3.2022 2 Jak připravit holandský řízek: Videonávod, s nímž to zvládne každý Klasika, která nesmí chybět v žádné poctivé české kuchyni, to je holandský řízek. Umíte ho…
7.3.2022 Spaghetti bolognese. Recept, který si zamilujete Špagety jsou v kuchyni vítané. Nejenže dokonale nasytí a pochutnají si na nich děti i dospělí,…
7.3.2022 Vědci zkoumají záhadnou mumii. Vypadá jako mořská panna Tvář je téměř lidská, nohy ale chybí a místo nich je ocas. Japonští vědci nyní zkoumají mumii,…
24.2.2022 11 Polsko snížením DPH zabíjí vepřové výrobky Made in Czech Chrochtání, které zní tři dekády z chovné stanice prasat ve Zlíči nedaleko České Skalice na…
23.2.2022 25 Černíkovi 20 let hospodaří u Vroutku. Jejich kuřata a krůty míří do celých Čech /DENÍK NA NÁVŠTĚVĚ/ Dvacet let hospodaří ve Vidhosticích u Vroutku na Podbořansku otec a syn…
22.2.2022 Zabijačkové recepty moc zdravé nejsou, o to lépe ale chutnají Proč si jednou za čas nedopřát pochoutky, nad kterými se vám budou sbíhat sliny a po kterých si…
15.2.2022 6 Povzbuzuje libido. Vedli válku o jeho původ. Šest faktů o hummusu Rozemletá cizrna, sezamová pasta tahini, citronová šťáva a česnek. Jednoduchá, a přitom…
13.2.2022 37 Bývalý šofér kamionu začal vyrábět dobroty z masa. Za své produkty sbírá ocenění Masové dobroty firmy Výrobky od Zrcadla vznikly původně jen pro přímý prodej v restauraci…
12.2.2022 17 Víno, prase, zpěv... aneb Zabijačka u Sedmerů Se zabijačkou se to má trochu jako se svatbou – buď je ve vaší režii, nebo vás na ni musí někdo…
9.2.2022 19 Deset kilo masa? Poláci se nestačí divit, kolik jsou toho Češi schopni nakoupit „Neví někdo, co Češi dělají s takovým množstvím masa, které nakoupí během jedné návštěvy v…
6.2.2022 5 Koček rybářských ve světě ubývá. Zoo se snaží unikátní druh zachránit Zabíjení kvůli lovu ryb a krevet na farmách, ubírání přirozeného prostředí či dokonce lovení pro…