Kniha je plná žateckých ulic
KDY: Denně kromě pondělí 
KDE: Žatecké muzeum
ZA KOLIK: 150 korun

Vyšla nová kniha muzea o názvech žateckých ulic. Jmenuje se „S uličnicí po Žatci“. Kniha má 228 stran a je opatřena vloženou mapou, která slouží k lepší orientaci v katalogu. Koupit si ji můžete v Regionálním muzeu K. A. Polánka v Žatci za 150 korun.

Menhir má prý magickou moc
KDY: Kdykoliv
KDE:Drahomyšl
ZA KOLIK: Zdarma

Severně od vsi Drahomyšl v polích po levé straně cesty na Strkovice ční menhir - osamocený vztyčený kámen o výšce přes 220 cm. Podle pověstí se mu říká "Zakletý mnich". Někteří lidé věří, že zde stojí odpradávna na místě, které má magickou moc a energii. Pravdou je, že se archeologům dosud nepodařilo určit, kdy byl kámen na místě vztyčen. Každopádně stojí za to tuto pozoruhodnost navštívit a tajemno tohoto místa si vyzkoušet na vlastní kůži.

Naučná stezka je vhodná i pro děti
KDY: Kdykoliv
KDE: Lipenec
ZA KOLIK: Zdarma

Jste-li milovníky geologických a paleontologických zajímavostí, určitě by vám neměla uniknout návštěva naučné stezky u Lipence. Stezka vedoucí údolím potoka Hasiny začíná vlevo u parkoviště (při cestě směrem ze Žatce do Loun), měří asi 1,5 km, má deset zastávek a můžete ji absolvovat i s dětmi za necelou hodinu.

Ovál na piknikové louce využívají děti na bruslích
KDY: Kdykoliv
KDE: Podbořany
ZA KOLIK: Zdarma

Je to téměř rok, co v Podbořanech byl vybudován na piknikové louce kolem potoka u Hluban asfaltový okruh pro děti na kolečkových bruslích, koloběžkách nebo odrážedlech. Zhruba čtyřsetmetrový ovál s třímetrovou šířkou a hladkým asfaltem na původně nevyužité louce děti hojně využívají za každého počasí.

KDY:Kdykoliv
KDE:Lubenecko
ZA KOLIK: Zdarma

Vochlická rozhledna nedaleko Lubence má výšku 15 metrů


Vochlická rozhledna je ukrytá v lesíku na vrchu Vochlice poblíž turistické stezky. Rozhledna se nachází na vrchu Vochlice asi 6,5 kilometru jihovýchodně od Valče, mezi obcemi Mlýnce a Libyně. Má výšku asi 15 metrů. Rozhledna byla postavena v roce 1881 Klubem českých turistů, který se při její stavbě inspiroval červenými věžemi na erbu Lubence. K rozhledně můžete vyjít kdykoliv, samotná atrakce je momentálně kvůli vládním nařízením zavřená.