Farmářské trhy 
KDY: sobota 14. září od 8 do 12 hodin
KDE: Mírové náměstí, Louny
ZA KOLIK: zdarma

Na lounském Mírovém náměstí proběhnou v sobotu 14. září další Farmářské trhy. Nabízet se bude ovoce a zelenina, slané a sladké pečivo, uzeniny, čerstvé maso, sýry, koření, čerstvé houby, trdelníky, ryby, domácí marmelády a další regionální produkty. Od 8 do 12 hodin.

Zámecké strašení
KDY: sobota 14. září od 17 do 22 hodin
KDE: zámek Nový Hrad v Jimlíně

Na zámku Nový Hrad v Jimlíně se chystá Zámecké strašení. V zajetí hororu a strašení budou děti i dospělí od 17 do 22 hodin.

Beer Fest Zichovec 2019
KDY: sobota 14. září od 10 hodin
KDE: areál pivovaru v Lounech

Rodinný pivovar Zichovec chystá v Lounech Beer Fest Zichovec 2019. Na čepu bude více než 40 druhů piva, spoustu dobrého jídla od regionálních výrobců, hudební produkce po celý den. Mimo jiné zahrají: Mucha, Plexis, Skyline. Prohlídky pivovaru po celý den, pivní soutěž o hodnotné ceny, program pro děti a půlnoční překvapení. Od 10 hodin.

Kurz kresby - tužka a zlato
KDY: sobota 14. září od 10 do 14 hodin
KDE: Centrum Gnoze Louny
ZA KOLIK: 550 Kč

V Centru Gnoze Louny proběhne Kurz kresby – tužka a zlato. Stačí jen přijít. Výtvarné potřeby jsou pro vás připraveny. Od 10 do 14 hodin.

Den otevřených dveří u hasičů
KDY: sobota 14. září od 10 do 13 hodin
KDE: zbrojnice SDH Žatec v areálu nemocnice
ZA KOLIK: zdarma

Ve zbrojnici žateckých dobrovolných hasičů v areálu tamní nemocnice proběhne Den otevřených dveří. Budou ukázky, soutěže pro děti, preventivně výchovná činnost. Od 10 do 13 hodin.

Pěšky městem Podbořany 
KDY: sobota 14. září
KDE: náměstí Podbořany

V Podbořanech proběhne v sobotu 14. září dvanáctý ročník turistického pochodu pro děti i dospělé Pěšky městem Podbořany. Start bude na náměstí před kulturním domem od 9 do 11 hodin.

Loučení s létem v Blšanech 
KDY: sobota 14. září od 9 do 14 hodin
KDE: Blšany
ZA KOLIK: zdarma

V Blšanech na náměstí a jeho okolí proběhne v sobotu 14. září Loučení s létem a Svatováclavský jarmark. Bude se hrát nohejbal, zahraje Malá dechová muzika, zatancují Power of Dance Podbořany. Návštěvníci uslyší také Martin Maxa duo, Wanastowi Vjecy revival, na večerní zábavě zahraje kapela Elements od 19 hodin. Děti se mohou svézt na koních, bude "tetování", malování na obličej, dětská dílnička, atrakce. Od 9 a 14 hodin.

Vernisáž výstavy Václava Jíry
KDY: neděle 15. září
KDE: Galerie Emila Juliše v Černčicích

Galerie Emila Juliše v Černčicích u Loun chystá na neděli 15. září vernisáž výstavy Václava Jíry Hudba barev a kovu. Představí obrazy malované výhradně na hudební podněty. Od 16 hodin.

Beseda o Islandu
KDY: neděle 15. září od 17 hodin
KDE: Usedlost Za dubem Peruc

V Usedlosti Za dubem v Peruci na Lounsku připravili besedu. Tématem bude Island. Od 17 hodin.

Hasičská soutěž Memoriál Zdeňka Havla
KDY: neděle 15. září od 13 hodin
KDE: Cítoliby

V Cítolibech proběhne v neděli 15. září Memoriál Zdeňka Havla. Sbor dobrovolných hasičů Cítoliby zve na 12. ročník soutěže. Novinkou je netradičně pojatý útok - zásah vozidla. Od 12.30 do 13 hodin dojezd jednotek a prezentace, od 13 hodin nástup jednotek a zahájení, od 13.15 plnění disciplíny, po skončení vyhlášení výsledků a předání cen, slavnostní převzetí žebríkového vozidla, předání výtěžku sbírky na opravu zvonu sv. Václava. Následovat bude volná zábava a kreslení zážitků z prázdnin pro děti. Od 13 hodin