LOUNSKO

Čarodějnice v Podbořanech

V Podbořanech se v sobotu odpoledne stavěla májka a upalovala čarodějnice. Foto Laurencia HeláskováČarodějnice v Podbořanech v roce 2022Zdroj: Laurencia HeláskováKdy: čtvrtek 27. dubna od 16.00
Kde: areál GSOŠ, Podbořany
Za kolik: zdarma

Proč přijít: V Podbořanech se na čtvrtek 27. dubna chystá pálení čarodějnic s opékáním buřtů. Akce proběhne v areálu GSOŠ Podbořany v ulici Kpt. Jaroše zhruba mezi 16. a 19. hodinou. Čarodějnické kostýmy jsou vítány. Děti si užijí připravené zábavné soutěže, nebude chybět občerstvení.

Tak vypadaly čarodějnice v Podbořanech loni: 

Pálení čarodějnic v Rané

Kdy: sobota 29. dubna od 15.00
Kde: hasičská zbrojnice, Raná
Za kolik: dobrovolné

Proč přijít: V Rané u Loun proběhne v sobotu 29. dubna odpoledne pálení čarodějnic, akce pro děti i dospělé. Odehraje se u hasičské zbrojnice. Děti se mohou těšit na soutěže o drobné ceny. Zapálení vatry je v plánu na 18. hodinu, následovat bude spálení čarodějnice a opékání špekáčků. Pro děti budou limonáda a buřty zdarma. Masky jsou vítány, odpoledne proběhne soutěž o ty nejkrásnější. Akci pořádá obec spolu s místními dobrovolnými hasiči.

Temné čarodějnice v Peruci

Kdy: sobota 29. dubna od 18.00
Kde: Boženina studánka, Peruc
Za kolik: 160 korun

Proč přijít: Čarodějnice s čarodějkou ze studánky aneb Filipojakubská noc tak nějak jinak. To je název programu, který se uskuteční v sobotu v Peruci. Začne v 18 hodin u muzea v zámeckém parku. Temnotu na obličej i tělo namaluje kouzelná lektorka Veronika, klec na krkavce naučí plést čarodějův učeň Petr. Na posilněnou bude k mání medovina z temných křivoklátských lesů. V 19 hodin začne u Boženiny studánky první temné vyprávění. Ve 21 hodin druhé, temnější. A nakonec ve 23 hodin třetí a nejtemnější vyprávění. Rezervace jsou možné na carodejkazestudanky@seznam.cz.

Čarodějnice v Petrohradu

Kdy: neděle 30. dubna od 12.00
Kde: fotbalové hřiště, Petrohrad
Za kolik: zdarma

Proč přijít: Obec Petrohrad a dobrovolní hasiči zvou na místní fotbalové hřiště. V neděli 30. dubna tam bude čekat chutné občerstvení. Od 14 do 16 hodin budou děti startovat na čarodějnou trasu plnou úkolů. V 18 hodin vzplane čarodějnický oheň.

Městské čarodějnice v Lounech

Kdy: neděle 30. dubna od 14.00
Kde: Parkpoint Louny
Za kolik: zdarma

Proč přijít: Městské čarodějnice v Lounech se i letos odehrají v areálu U Krčmy, tedy v "Parkpointu" mezi tenisovými kurty, výstavištěm a koupalištěm. Soutěže pro děti odstartují ve 14 hodin, vyhodnocení s následným rejem masek a vyhlášením nejlepšího čaroděje a čarodějnice je na programu v 15.30 hodin. Poté zahrají kapely Trilobit-rock (16.00), Revivalbanda - třísestrový revival (17.00) a AC/DC tribute (18.30). Mezitím v 18 hodin zaplane vatra a ve 20 hodin začne ohňová show. Během odpoledne budou také probíhat ukázky modelářů, malování na obličej, k dispozici bude lunapark.

Pálení čarodějnic v Lenešicích

Kdy: neděle 30. dubna od 14.00
Kde: u sokolovny v Lenešicích
Za kolik: zdarma

Proč přijít: Před sokolovnou v Lenešicích proběhne v neděli 30. dubna odpoledne pálení čarodějnic. Děti se mohou těšit na soutěže a postavy Marshalla z Tlapkové patroly a králíčka Binga. Odpoledne zpestří hudební produkce skupiny Taurus. Akci pořádá Sbor dobrovolných hasičů Lenešice ve spolupráci s obcí a Mysliveckým spolkem Lenešice.

Čarodějnický rej na Červeňáku

Kdy: neděle 30. dubna od 15.30
Kde: kopec Červeňák u Dobroměřic
Za kolik: zdarma

Proč přijít: Zajímavý „čarodějnický“ program se chystá na neděli 30. dubna na vrchu Červeňák u Dobroměřic. Ke společnému reji jsou zváni malí i velcí. Čekají je zábavné úkoly, kreativní dílny a nebo tanečky. Čarodějnická stezka odstartuje už pod kopcem, a to v 15.30 hodin. Symbolické zapálení čarodějnice proběhne na vrcholu u turistické chaty v 17.00. Zájemci si budou moci zakoupit špekáčky a další občerstvení. Akci pořádají TJ Sokol Louny, TJ Sokol Dobroměřice a sdružení Lunovrat.

Slet čarodějnic a stavění májky v Holedeči

Kdy: neděle 30. dubna od 15.30
Kde: hasičárna Holedeč
Za kolik: zdarma

Proč přijít: Slet čarodějnic se chystá na neděli 30. dubna v Holedeči. Setkání začne v 15.30 u místní hasičárny stavěním májky. Samotný čarodějnický rej odstartuje v 16.30. Chybět nebudou různé soutěže o odměny, třeba ta o nejošklivější čarodějnici. Součástí akce bude také opékání buřtů.

Čarodějnický rej v žateckém letňáku

Čarodějnice v letním kině v Žatci.Čarodějnice v letním kině v ŽatciZdroj: Deník/Petr KinštKdy: neděle 30. dubna od 16.00
Kde: Letní kino Žatec
Za kolik: zdarma

Proč přijít: Žatecké letní kino se v neděli 30. dubna odpoledne stane dějištěm pálení čarodějnic a doprovodného programu. Návštěvníci se po zahájení a uvítání mohou těšit na tanec a soutěž s vyhlášením „nej“ čarodějnice, také na prezentace, hry a soutěže žateckých spolků a zábavný program pro malé, kulturní a hudební pro velké. Chybět samozřejmě nebude upálení čarodějnice ani možnost zakoupit si občerstvení. Konec akce je naplánován na 21. hodinu.

Tak se lidé bavili na čarodějnicích v Žatci loni: 

Čarodějnice v Jimlíně

Kdy: neděle 30. dubna od 16.00
Kde: hasičské hřiště Jimlín
Za kolik: zdarma

Proč přijít: Pálení čarodějnic proběhne v neděli 30. dubna také v Jimlíně na tamním hasičském hřišti. Občerstvení bude zajištěno, akci pořádají jimlínští dobrovolní hasiči, sokolové ze Zeměch a obec Jimlín.

Čarodějnice v Černčicích

Kdy: neděle 30. dubna od 16.00
Kde: Bažantnice, Černčice u Loun
Za kolik: zdarma

Proč přijít: Ani Černčice nezůstanou bez čarodějnické oslavy. Chystá se v tamní Bažantnici na nedělní odpoledne. Pálení čarodějnic uspořádají místní dobrovolní hasiči, občerstvení bude zajištěno prodejem ze stánku.

Čarodějnice v Hřivčicích

Kdy: neděle 30. dubna od 16.00
Kde: hřiště, Hřivčice
Za kolik: dobrovolné

Proč přijít: Čarodějnický program nejen pro děti připravuje místní sdružení Českého červeného kříže na neděli 30. dubna v Hřivčicích na hřišti. Kromě nezbytného občerstvení se mohou návštěvníci těšit na zapálení hranice s čarodějnicí, společné posezení u ohně s opékáním špekáčků a živou hudbu.

Pálení čarodějnic v Líšťanech

Kdy: neděle 30. dubna od 16.00
Kde: park a dětské hřiště u kulturního domu, Líšťany
Za kolik: zdarma

Proč přijít: V Líšťanech v prostoru parku a dětského hřiště u kulturního domu se v neděli 30. dubna uskuteční čarodějnický program.

Stavění májky a pálení čarodějnic ve Vroutku

Kdy: neděle 30. dubna od 17.00
Kde: náměstí Míru, Vroutek
Za kolik: zdarma

Proč přijít: Tradiční stavění májky a pálení čarodějnic proběhne na náměstí Míru ve Vroutku. Slavnostnímu upálení čarodějnic bude předcházet sraz čarodějnic a čarodějů. Návštěvníci si budou moci zasoutěžit v hodu koštětem či vyzkoušet čarodějnický tanec. Soutěže o odměny budou připraveny i pro děti. Dobrou výbavou na tuto akci budou i vidličky na opékání buřtů.

Pálení čarodějnic v Peruci

Kdy: neděle 30. dubna od 17.00
Kde: hřiště, Peruc
Za kolik: zdarma

Proč přijít: Městys Peruc a místní spolky zvou na pálení čarodějnic, které se uskuteční v neděli 30. dubna na místním hřišti. Připraveny budou soutěže a dárečky pro děti, hudba, cukrová vata a okénko s občerstvením. Masky jsou vítány u dospělých, stejně jako u dětí. Kdo bude chtít, může si přinést něco dobrého k opečení na ohni.

Sraz auto - moto veteránů ve Staňkovicích

Kdy: sobota 29. dubna od 12.30
Kde: hřiště v Selibicích a Staňkovicích
Za kolik: zdarma

Proč přijít: Obdivovatelé auto a moto veteránů se v sobotu 29. dubna sjedou na Žatecko. Sraz bude ve 12.30 na hřišti v Selibicích, odkud ve 13.00 odstartuje okružní jízda do Tvršic a Staňkovic. Průvodu se mohou zúčastnit všechna vozidla vyrobená do roku 1990. V 15.00 si budou moci lidé prohlédnout stroje na fotbalovém hřišti ve Staňkovicích. Tam bude připraveno i občerstvení, k poslechu a tanci zahraje skupina Mohykáni.

CHOMUTOVSKO

Stavění májky a čarodějnice v Nové Vsi

Májka. Ilustrační foto.Májka. Ilustrační fotoZdroj: DeníkKdy: sobota 29. dubna od 14.00
Kde: hřiště, Nová Ves
Za kolik: zdarma

Proč přijít: Čarodějné radosti budou mít v sobotu 29. dubna na hřišti v Nové Vsi. Chystá se tam pálení čarodějnic. Nejprve tam ovšem ve 14 hodin ozdobí májku, kterou vztyčí v 17.30 hodin. Následovat bude zapálení hranice. Pořadatelé z úřadu v Hoře Sv. Šebestiána lákají na buřty, pivo a limo zdarma a doporučují nezapomenout teplé oblečení.

Pálení čarodějnic v Kalku

Kdy: sobota 29. dubna od 15.00
Kde: dětské hřiště, Kalek
Za kolik: zdarma

Proč přijít: Pěkná čarodějnická akce se uskuteční v sobotu 29. dubna v Kalku na místním dětském hřišti. Příchozí čekají soutěže a malá čarodějnická diskotéka. Nejlepší kostýmy čarodějnic a čarodějů budou oceněny. V 17 hodin začne volná zábava. Účastníci setkání v Kalku budou mít ještě jeden důležitý čarodějnický úkol - pohlídat májku. Akci pořádají členové SDH Kalek a obec Kalek.

Filipojakubská noc v Zaječicích

Kdy: sobota 29. dubna od 16.00
Kde: U jedličky, Zaječice
Za kolik: zdarma

Proč přijít: Filipojakubskou noc oslaví v Zaječicích u Vrskmaně. Sraz účastníků je v sobotu 29. dubna v 16 hodin U jedličky.

Čarodějnice v Klášterci

Kdy: neděle 30. dubna od 15.00
Kde: Letní kino Klášterec nad Ohří
Za kolik: 50 korun

Proč přijít: Tradiční pálení čarodějnic bude v Klášterci hostit letní kino, při nepřízni počasí Kulturní centrum. Program odstartuje v neděli 30. dubna v 15 hodin. Těšit se můžete na Hudební divadlo Hned Vedle, country kapelu Makovec, skákací hrady, malování na obličej či opékání špekáčků. Ty si však musí návštěvníci přinést vlastní. Nebude chybět soutěž o nejhezčí čarodějnickou masku.

Čarodějnice v zooparku

Čarodějnice v chomutovské zooparku.Čarodějnice v zooparku 2022Zdroj: Deník/Miroslav RadaKdy: neděle 30. dubna od 16.00
Kde: Zoopark Chomutov
Za kolik: 150/80 korun

Proč přijít: Ani letos nebude v Zooparku Chomutov chybět tradiční akce s pálením čarodějnic. V neděli 30. dubna zapálí v areálu dětské zoo velkou vatru a pozvou všechny čaroděje, kouzelnice a kouzelné bytosti, aby přišli oslavit filipojakubskou noc. K poslechu bude hrát kapela Úlet, o zábavu se postarají dva klauni, připravené budou hry a soutěže pro děti. Na ohni bude možné si i opéct buřty.

Tak bavily čarodějnice v zooparku loni: 

Pálení čarodějnic na Červeném Hrádku

Kdy: neděle 30. dubna od 16.00
Kde: zámek Červený Hrádek, Jirkov
Za kolik: zdarma

Proč přijít: Na zámku Červený Hrádek v Jirkově proběhne v neděli čarodějnický program. Odstartuje v 16 hodin hrami a soutěžemi s Paraplíčkem, k dispozici budou stánky s občerstvením. V 17 hodin vyrazí průvod. Ten vyvrcholí zapálením hranice a opékáním buřtů. Od 17.30 hodin zahraje kapela Navoko. Akci pořádají Dům dětí a mládeže Paraplíčko Jirkov a KVIZ Jirkov, zámek Červený Hrádek. Konec se očekává kolem 19.30 hodin.

Čarodějnice v Měděnci

Kdy: neděle 30. dubna od 16.00
Kde: parkoviště v Měděnci
Za kolik: zdarma

Proč přijít: Obec Měděnec zve v neděli 30. dubna odpoledne na pálení čarodějnic. Proběhne na místním parkovišti. Malé občerstvení, buřty a nápoje, zajistí obec.

Stavění májky a pálení čarodějnic ve Březně

Kdy: neděle 30. dubna od 16.00
Kde: hasičárna, Březno u Chomutova
Za kolik: zdarma

Proč přijít: Tradiční akce se stavěním májky a pálením čarodějnic se chystá na neděli 30. dubna ve Březně u Chomutova. Sraz je v 16 hodin u místní hasičárny. Připraveny budou soutěže pro děti a opékání špekáčků. Akci pořádají březenští dobrovolní hasiči ve spolupráci s obcí a sdružením SRPDŠ Březno.

Pálení čarodějnic v Málkově

Kdy: neděle 30. dubna od 16.00
Kde: fotbalové hřiště, Málkov
Za kolik: zdarma

Proč přijít: Obecní úřad Málkov zve v neděli 30. dubna na místní fotbalové hřiště. Uskuteční se tam pálení čarodějnic. Připraveno bude občerstvení, pivo, limo, cukrovinky a atrakce pro děti. K poslechu i tanci zahraje hudební skupina Maruška je pryč.

Čarodějnice ve Vysoké Peci

Čarodějnice ve Vysoké PeciČarodějnice ve Vysoké Peci 2018Zdroj: Deník/Kamila MinaříkováKdy: neděle 30. dubna od 16.30
Kde: kynologický klub, Vysoká Pec
Za kolik: zdarma

Proč přijít: Pálení čarodějnic se chystá na neděli 30. dubna v obci Vysoká Pec. Účastníci se sejdou v areálu místního kynologického klubu v 16.30 hodin. Čeká je zápolení o čarodějnické vysvědčení a samozřejmě táborák s opékáním buřtů a také ukázky kynologického výcviku. Masky jsou na akci pořádané obcí vítány.

Pálení čarodějnic v Otvicích

Kdy: neděle 30. dubna od 17.00
Kde: náves Otvice
Za kolik: zdarma

Proč přijít: Obec Otvice zve na pálení čarodějnic. Proběhne v neděli 30. dubna na návsi u dětského hřiště. Zahraje skupina 1/2 Smajles, pro děti bude připravena čarodějná dílnička. Malí i velcí v kostýmech budou vítáni. U stánku budou k zakoupení buřty, pivo a limo v restauraci.

Čarodějnice v Hoře Sv. Šebestiána

Kdy: neděle 30. dubna od 17.00
Kde: Hora Sv. Šebestiána
Za kolik: zdarma

Proč přijít: Sbor dobrovolných hasičů ve spolupráci s úřadem Hory Svatého Šebestiána zvou na každoroční pálení čarodějnic. Začne v neděli 30. dubna v 17 hodin pod pergolou. Návštěvníci se mohou těšit na stavění máje, opékání buřtů, grilované maso a spoustu zábavy. Občerstvení a posezení bude zajištěno.

Slet čarodějnic v Hradci u Rokle

Kdy: neděle 30. dubna od 17.00
Kde: hospůdka U Kejzlarů, Hradec
Za kolik: zdarma

Proč přijít: Tradiční čarodějnickou akci chystají v Hradci, části obce Rokle. Masky se sejdou v neděli 30. dubna odpoledne v tamní hospůdce U Kejzlarů.

Stavění máje a čarodějnice ve Vrskmani

Kdy: neděle 30. dubna od 17.00
Kde: hřiště u obecního úřadu, Vrskmaň
Za kolik: zdarma

Proč přijít: Kulturní výbor obce Vrskmaň zve na pálení čarodějnic a stavění máje. Sraz je v neděli v 17 hodin v obecním parku. Tam budou připraveny úkoly pro děti. Pálení čarodějnice a stavění májky proběhne na hřišti naproti obecnímu úřadu. Pro děti bude zajištěno občerstvení zdarma, masky jsou vítané nejen u nich.

Pálení čarodějnic ve Spořicích

Pálení čarodějnic ve SpořicíchČarodějnice ve Spořicích 2018Zdroj: Alena PellichováKdy: neděle 30. dubna od 18.00
Kde: u koupaliště, Spořice
Za kolik: zdarma

Proč přijít: Obec Spořice zve v neděli 30. dubna na pálení čarodějnic. Uskuteční se u místního koupaliště. Divadlo Mazec nabídne kabaret a soutěže s čarodějnicí Holinou. Návštěvníci uvidí a uslyší bubenické vystoupení i ohnivou a světelnou show. K poslechu zahraje hudební skupina Saphir. Chybět samozřejmě nebude občerstvení.

Tak slavili ve Spořicích v roce 2018:

Stavění májky v Klášterci

Kdy: pátek 28. dubna od 14.30
Kde: nám. Dr. E. Beneše, Klášterec n. O.
Za kolik: zdarma

Proč přijít: V pátek 28. dubna se na kláštereckém náměstí vztyčí májka, symbol jara. Městu s tím pomohou zástupci Zahradnictví Mana a spolek kláštereckých střelců. Hudební doprovod zajistí bubeníci z místní umělecké školy.

Sraz historických vozidel v Chomutově

V Chomutově u obchodního centra burácely motory historických motorových skvostů.Sraz veteránů v roce 2022Zdroj: Deník/Miroslav RadaKdy: sobota 29. dubna od 10.00
Kde: parkoviště Severočeských dolů, Chomutov
Za kolik: zdarma

Proč přijít: Veteran car club Chomutov pořádá v sobotu 29. dubna sraz historických vozidel. K vidění budou na parkovišti Severočeských dolů, kam budou přijíždět po 10. hodině. Soutěže tam začnou v pravé poledne. Vyhlášení výsledků proběhne v hotelu Arena v 17 hodin.

Tak vypadalo setkání veteránů loni: 

Májový průvod v Otvicích

Kdy: pondělí 1. května od 14.00
Kde: u májky, Otvice
Za kolik: zdarma

Proč přijít: Otvice uvidí v pondělí 1. května májový průvod, zakončený Českou besedou a taneční veselicí v kulturním domě. Začátek akce, pořádané Sdruženou obcí baráčníků Otvice a obcí, je ve 14 hodin u májky.

LITOMĚŘICKO

Čarodějnice v Zahořenech

Ilustrační foto (dš)Ilustrační foto Zdroj: archiv Deníku

Kdy: sobota 29. dubna od 14.00
Kde: areál TJ Sokol Zahořany
Za kolik: zdarma

Proč přijít: Na hřišti v Zahořanech, v areálu TJ Sokol Zahořany, se na sobotu 29. dubna chystá pálení čarodějnic. Setkání pořádané místními dobrovolnými hasiči a obcí Křešice začne ve 14 hodin. Od 15 hodin budou připraveny soutěže nejen pro děti. Účast v kostýmech je vítána. Zapálení hranice je v plánu na 18.30.

Pálení čarodějnic v Nových Kopistech

Kdy: sobota 29. dubna od 15.00
Kde: hřiště, Nové Kopisty
Za kolik: zdarma

Proč přijít: Na hřišti v Nových Kopistech proběhne v sobotu 29. dubna odpoledne tradiční pálení čarodějnic. Příchozí se mohou těšit na soutěž o nejlepší masku, opékání špekáčků; pro děti bude připraveno občerstvení zdarma.

Pálení čarodějnic ve Velemíně

Kdy: sobota 29. dubna od 17.30
Kde: hriště, Velemín
Za kolik: zdarma

Proč přijít: Čarodějnický večer a noc si užijí v sobotu 29. dubna ve Velemíně. Setkání s pálením čarodějnic se uskuteční na místním hřišti.

Čarodějnice v Trnovanech

Kdy: neděle 30. dubna od 15.00
Kde: hřiště v Trnovanech
Za kolik: zdarma

Proč přijít: Pálení čarodějnic proběhne v neděli 30. dubna v Trnovanech na hřišti. Připraveny budou čarodějnické úkoly a odměny, skupina Travis Family, opékání buřtů a občerstvení. Chybět samozřejmě nebude ani symbolické pálení čarodějnice.

Pálení čarodějnic v Doksanech

Kdy: neděle 30. dubna od 15.00
Kde: před úřadem v Doksanech
Za kolik: zdarma

Proč přijít: Akrobatické vystoupení dětí na šále a kruhu, soutěže pro nejmenší. To a ještě víc nabídne čarodějnické setkání v Doksanech v neděli 30. dubna. Účastníci se sejdou v 15 hodin před obecním úřadem a průvodem vyrazí do mateřské školy. Na akci nemůže chybět podpálení hranice a opékání buřtů.

Pálení čarodějnic v Roudnici

Kdy: neděle 30. dubna od 15.30
Kde: Husovo náměstí, Roudnice n. L.
Za kolik: zdarma

Proč přijít: Roudnice nad Labem nabídne tradiční pálení čarodějnic s průvodem, který v neděli 30. dubna v 15.30 hodin vyrazí od Lidlu přes třídu T.G. Masaryka na Husovo náměstí. Doprovodí ho místní Dechový orchestr mladých a mažoretky DDM Trend. Mezi 16.15 a 18.30 se budou u KD Říp opékat buřty a proběhnou čarodějnické soutěže. Buřty budou na místě k zakoupení. IDC Podřipska nabídne v tento den od 9 do 17 hodin Čarodějnickou bojovku s odměnou na konci a navíc čarodějnický workshop zdarma.

Slet čarodějnic v Litoměřicích

Čarodějnický rej v LitoměřicíchČarodějnický rej v Litoměřicích v roce 2018Zdroj: Deník/Karel PechKdy: neděle 30. dubna od 15.45
Kde: Střelecký ostrov, Litoměřice
Za kolik: zdarma

Proč přijít: Slet čarodějnic v Litoměřicích nabídne také letos pestrý program. Průvod vyrazí v neděli 30. dubna před 16. hodinou z Mírového náměstí od Morového sloupu na Střelecký ostrov. Doprovodí ho kapela Dechařinka. V 16.30 bude na Střeleckém ostrově zapálen oheň, představí se historičtí šermíři Soldáti. Následovat bude hlavní program s čarodějnickým rejem, v 18 hodin vyhlášení Miss čarodějnice. Po celou dobu budou probíhat soutěže a aktivity pro děti, od 18 hodin dětská diskotéka, od 19 hodin ohnivá show opět v podání Soldátů.

Čarodějnice v Litoměřicích v roce 2018:

Slet čarodějnic a lampionový průvod ve Štětí

Kdy: neděle 30. dubna od 16.00
Kde: zahrada DDM, Ostrovní, Nové náměstí, Lovosice
Za kolik: 80/zdarma

Proč přijít: Pořádný čarodějnický program připravili letos ve Štětí. Od 16 hodin si budou moci děti přijít pohrát na zahradu DDM. Na tento rej s pálením čarodějnic, dílničkami a soutěžemi se platí vstupné 80 korun. Ve 20.15 vyrazí z Ostrovní ulice lampionový průvod přes Školní a pěší zónu na Nové náměstí. Ve 21 hodin u Labe zaplane vatra a ve 21.30 potěší ohňostroj.

Pálení čarodějnic v Budyni

Kdy: neděle 30. dubna od 16.00
Kde: nádvoří Vodního hradu, Budyně n. O.
Za kolik: zdarma

Proč přijít: Nádvoří Vodního hradu Budyně nad Ohří bude hostit akci s pálením čarodějnic. Od místní základní školy tam vyrazí průvod v neděli 30. dubna v 16 hodin. Připraveny budou soutěže pro děti a také občerstvení. Návštěvníci budou navíc hlasovat v soutěži O nejlepší vyrobenou čarodějnici, tedy vybírat to nejhezčí z děl již předem přihlášených soutěžících.

Tak vypadala akce v roce 2018:

Slet čarodějnic v Třebenicích

Kdy: neděle 30. dubna od 16.00
Kde: před 1. stupněm ZŠ Třebenice
Za kolik: zdarma

Proč přijít: Slavnostní průvod městem. Animační program Dance Mission. Soutěž o nejzajímavější čarodějnické koště, pálení ohně, opékaní buřtů. To je pestrý program letošního čarodějnického reje v Třebenicích. Uskuteční se v neděli 30. dubna odpoledne, pořadatelem je město.

Tradiční pálení čarodějnic a stavění májky v Žalhosticích

Kdy: neděle 30. dubna od 16.00
Kde: na hrázi v Žalhosticích
Za kolik: zdarma

Proč přijít: Obec Žalhostice připravuje na neděli 30. dubna tradiční pálení čarodějnic. Začne v 16 hodin na hrázi, kde si děti užijí zábavné odpoledne a sladké odměny a dospělí večerní oheň. Jeho zažehnutí by mělo proběhnout u bistra U Koníka kolem 19. hodiny. V plánu je také živá hudba. V pondělí 1. května se tam ve 13 hodin mohou zájemci přidat i ke stavění žalhostické májky.

Slet čarodějnic ve Vražkově

Kdy: neděle 30. dubna od 16.00
Kde: vražkovská Stromovka
Za kolik: zdarma

Proč přijít: Obec Vražkov zve na slet čarodějnic, který se uskuteční v neděli 30. dubna od 16 hodin ve vražkovské Stromovce. Těšit se můžete na průvod obcí, buřty na opékání pro děti a další občerstvení. K poslechu bude hrát do 22 hodin skupina Neon Band.

Pálení čarodějnic v Sulejovicích

Kdy: neděle 30. dubna od 16.30
Kde: fotbalové hřiště, Sulejovice
Za kolik: zdarma

Proč přijít: Čarodějnický večer a noc si užijí i v Sulejovicích. Tam sraz malých i velkých čarodějů a čarodějek proběhne v neděli 30. dubna v 16.30 u hasičské zbrojnice. Průvod pak v 16.45 vyrazí na místní hřiště. Tam už budou připraveny ohýnky a občerstvení. Návštěvníci se musí předem vybavit pouze buřtíkem, pokud si ho budou chtít opéct.

Slet čarodějnic a čarodějů v Řepnicích

Kdy: neděle 30. dubna od 16.45
Kde: fotbalové hřiště, Řepnice
Za kolik: zdarma

Proč přijít: Obce Libochovany a Řepnice zvou spolu se Sokolem Libochovany na slet čarodějnic a čarodějů. Uskuteční se v neděli 30. dubna na fotbalovém hřišti v Řepnicích, kde bude sraz v 16.45 hodin. Průlet z Řepnic zastaví v 17.00 na točně u školky, kde se všichni spojí a vyrazí na hřiště. Tam bude připravená zábava a nebude chybět opékání buřtů. Ještě předtím se však uskuteční tradiční stavění máje. A to v Řepnici „U Špeluňkářů“, ve dvoře nad horní řepnickou zatáčkou. Zájemci se mohou přijít podívat od 15 hodin, občerstvení včetně limonády pro děti zdarma bude připraveno. Stavění máje začne zhruba v 15.45 hodin. Tentokrát se má jednat o pokus postavit nejzajímavější májku široko daleko. Kácení a dražba májky jsou pak na programu 27. května.

Čarodějnice v Bohušovicích nad Ohří

Kdy: neděle 30. dubna od 16.45
Kde: Bohušovice nad Ohří
Za kolik: zdarma

Proč přijít: Tradiční program „čarodějnic“ si užijí také v Bohušovicích nad Ohří. Sraz je v neděli 30. dubna v 16.45 u mateřské školy, potom lidé průvodem za doprovodu hudby dojdou až k Ohři. Tam proběhne pálení čarodějnice, opékání špekáčků a také dětská diskotéka. Akci pořádají místní dobrovolní hasiči za podpory města.

Pálení čarodějnic v Lovosicích

Čarodějnice v lovosickém lesoparku OsmičkaČarodějnice v lovosickém lesoparku v roce 2018Zdroj: Deník/Karel PechKdy: neděle 30. dubna od 17.00
Kde: lesopark Osmička, Lovosice
Za kolik: zdarma

Proč přijít: Pálení čarodějnic proběhne v neděli 30. dubna odpoledne v lovosickém lesoparku Osmička. Od 17 hodin vystoupí hudební soubory ZUŠ Lovosice, od 19 hodin návštěvníci uvidí pohybová vystoupení místních dětí a také volbu Miss čarodějnice. Na programu je také ohňová show Vox Luminas. V 19.45 se lidé dočkají zapálení ohně a symbolického obětování čarodějnice. Zábavu po 20. hodině doplní koncert skupiny D. Ex Tempore. V lesoparku budou připraveny atrakce pro děti, prodejní stánky i možnost opéct si buřta.

Pálení čarodějnic v Keblicích

Kdy: neděle 30. dubna od 16.30
Kde: hřiště, Keblice
Za kolik: zdarma

Proč přijít: Hřiště v Keblicích se v neděli 30. dubna stane dějištěm setkání čarodějnic a čarodějů. Připraveny budou soutěže, košťata s sebou. Vyhodnocení nejlepších masek, dětských i dospěláckých. Občerstvení zajištěno, hudbu nabídne DJ Luděk.

Tak bavila akce v Keblicích loni: 

Čarodějnice v Horních Beřkovicích

Kdy: neděle 30. dubna od 16.30
Kde: Plácek, Horní Beřkovice
Za kolik: zdarma

Proč přijít: Obec Horní Beřkovice, dobrovolní hasiči a místní Plácek zvou na čarodějnice. Uskuteční se v neděli 30. dubna odpoledne na Plácku. Malý oheň zahoří v 18 hodin, velká hranice ve 20 hodin. Občerstvení bude zajištěno, pro děti buřtík a limonáda zdarma. Čarodějnické a kouzelné kostýmy jsou vítány.

Slet čarodějnic v Mnetěši

Kdy: neděle 30. dubna od 17.00
Kde: hřiště za rybníkem, Mnetěš
Za kolik: zdarma

Proč přijít: Slet čarodějnic v Mnetěši nabídne v neděli 30. dubna pěkný program. V 17 hodin odstartují na hřišti za rybníkem soutěže a čarování, o hodinu a půl později tanec čarodějnic, vzplane oheň a budou se opékat buřtíky. Na masky čarodějnic a čarodějů čeká malá odměna.

Čarodějnice u hospody v Dlažkovicích

Kdy: neděle 30. dubna od 17.00
Kde: u hospody, Dlažkovice
Za kolik: dobrovolné

Proč přijít: Obecní úřad Dlažkovice zve malé i velké na pálení čarodějnic u místní hospody. Uskuteční se v neděli 30. dubna od 17 hodin. Občerstvení a buřty budou zajištěny.

Pálení čarodějnic v Hrdlech

Kdy: neděle 30. dubna od 18.00
Kde: hřiště, Hrdly
Za kolik: zdarma

Proč přijít: Pálení čarodějnic proběhne v neděli 30. dubna od 18 hodin v Hrdlech. Lidé se sejdou na tamním hřišti, zapálí oheň a symbolicky obětují čarodějnici. Buřty a drobné odměny pro malé čarodějnice a čaroděje budou připraveny.

Prvomájová parní jízda

Parní Všudybylka zavítala do Žatce.Parní Všudybylka Zdroj: Alena DukátováKdy: pondělí 1. května v 10.25 a 16.25
Kde: Litoměřice horní nádraží
Za kolik: 150/80 korun

Proč přijít: Turistická linka U10 z Litoměřic horního nádraží přes Lovosice do Mostu nabídne v pondělí 1. května pěkný zážitek. Prvomájovou jízdu s vůní páry. Historickou soupravu potáhne parní lokomotiva 354.195, které se přezdívá Všudybylka. Součástí speciální soupravy bude také bufetový vůz s občerstvením. První vlak bude vypraven z Mostu v 7.30 hodin a z Litoměřic horního nádraží se bude vracet v 10.25 hodin. Druhý spoj vyjede z Mostu ve 13.30 hodin a z Litoměřic horního nádraží vyrazí zpět v 16.25 hodin

Májová veselice v Lovosicích

Kdy: pondělí 1. května od 14.00
Kde: Václavské náměstí, Lovosice
Za kolik: zdarma

Proč přijít: V Lovosicích na Václavském náměstí se v pondělí 1. května uskuteční Májová veselice. Ve 14 hodin vystoupí MUDrlngs, od 15.30 harmonikář Vlastimil Kašík a od 17 hodin Country ladies. Po celou dobu bude připraven doprovodný program pro děti a občerstvení Lovo Café.

TEPLICKO

Svatojakubská noc s knížetem Aldringenem

Ilustrační snímekIlustrační snímekZdroj: DeníkKdy: neděle 30. dubna od 17.00
Kde: Myší díra Teplice - Prosetice
Za kolik: 80 dospělí, dítě zdarma

Proč přijít: Stánky. Táborák. Soutěže. Kapela. To už stojí za návštěvu akce pálení čarodějnic v Teplicích. Vše odstartuje v 17 hodin průvod čarodějek a čarodějů. Následovat bude zahájení procesu se zlou čarodějnicí za přítomnosti knížete Manfreda Clary Aldringena s kněžnou. Bude táborák, soutěže, Svatojakubský rej. K tanci a poslechu bude hrát pop rocková kapela Kolostuj.

Pálení čarodějnic v Bystřanech

Kdy: sobota 29. dubna od 16.00
Kde: Hřiště u školy v Bystřanech
Za kolik: zdarma

Proč přijít: Je to další z akcí, které jsou na Teplicku na tento víkend naplánované v rámci svatojabuského veselí. Vše se odehraje v areálu školního hřiště. Pořádá to kulturní výbor obce. Ten také zajišťuje doprovodný program. Akce je plánována od 16 do 20 hodin.

MOSTECKO

Truck trial v Braňanech u Mostu

Truck trial, závodní kolosy v akci.Truck trial, závodní kolosy v akci.Zdroj: 4T Jiří ČernýKdy: sobota 29. a neděle 30. dubna od 9.00 do 16.00
Kde: pískovna Braňany
Za kolik: 300 korun

Proč přijít: Těšit se můžete na ukázky dovednosti řidičů nákladních vozidel, jezdících v terénu a rozdělených do několika kategorií. V závodech uvidíte speciálně upravené vozy různých značek. Závodníci mají vždy za úkol projet vyznačenou sekci bez dotyku označených branek a navíc v daném časovém rozhraní. Často jsou závodní vozy opravdu na hraně a ne zřídka dochází k jejich převrácení. To je také jedním z důvodů proč být u toho, byť jako divák.

Pálení čarodějnic v Selském dvoře

Kdy: sobota 29. dubna od 12.00
Kde: Selský dvůr Braňany
Za kolik: vstup zdarma

Proč přijít: Další akce v podtextu s upálením čarodějnice. Přijďte oslavit tento rituál na Selský dvůr. Užijete si den plný zábavy, tvoření a dobrot pro celou rodinu! Vyrobte si vlastní čarodějnici, která pak bude hlavní hvězdou večera. Děti si zaskáčou na nafukovacím hradu a užijí si spoustu dalších aktivit, které tam mají připravené. Bude možnost se svézt
na koních nebo ponících.

ÚSTECKO

Závod dračích lodí ve Vanově

Závody dračích lodí ve VaňověZávody dračích lodí ve Vaňově 2022Zdroj: Miroslav VlachKdy: pátek 28. dubna a sobota 29. dubna
Kde: Vaňov, Ústí nad Labem
Za kolik: zdarma

Proč přijít: 14. ročník Závodu dračích lodí – Den Labe se uskuteční v sobotu 29. dubna 2023 ve Vaňově v Ústí nad Labem, 10. ročník školního závodu proběhne už v pátek   28. dubna 2023 tamtéž. Sobotní program je pěkně našlapaný, začíná se rozjížďkami, kdo bude v odpoledním finále nikdo neví, ale domácí Cákalové a Couvalové chtějí pohár zpět. V loňském roce ho totiž vyhráli borci z Mostu. Do hlavního závodu se přihlásilo třicet týmů, tři jsou složeny pouze z žen. Těšit se můžete na dětský koutek, domácí cukrárnu a pivo. Vstup je zdarma.

Tak jely dračí lodě ve Vaňově loni:

Pálení čarodějnic v Městských sadech

Kdy: neděle 30. dubna od 14.00
Kde: Městské sady, Ústí nad Labem
Za kolik: zdarma

Proč přijít: Městské sady v Ústí nad Labem budou žít v neděli 30. dubna od 14.00 do 20.00 pálením čarodějnic. Program bude bohatý, těšit se můžete na taneční vystoupení (14.30 – 15.00), soutěže(15.00-15.30), ukázky boxu (15.30-16.00), let čarodějnic parkem (16.00-17.00), vyhlášení soutěže o nejlepší masku (17.00-17.30), vystoupení dětského sboru (17.30-18.00), zapálení hranice a opékaní buřtů (18.00). K dispozici bude fotokoutek, občerstvení a atrakce. Vstup je zdarma.

Prvomájový festiválek slaví 20 let

Kdy: pondělí 1. května od 13.00
Kde: Restaurace Fírovka, Ústí nad Labem
Za kolik: vstupné dobrovolné

Proč přijít: Prvomájový festiválek v ústecké restauraci Fírovka slaví 20 let. 20. ročník nabídne hlavní a akustickou scénu. Na hlavní scéně vystoupí třeba kapely Žyhadlo, The Remedy, Labe či Nerrea. Na akustické scéně zahraje Stromoví, Hanzík, Ernest Voltr. Akce se uskuteční v pondělí 1. května od 13.00 do 22.00, vstupné je dobrovolné.

Severní Terase si užije pálení čarodějnic

Kdy: neděle 30. dubna od 14.00
Kde: Centrální park, Severní Terasa, Ústí nad Labem
Za kolik: zdarma

Proč přijít: Soutěže pro děti, rytířské hry, čarodějnická diskotéka či živá hudba, tak to vše bude součástí pálení čarodějnic na Severní Terase v Ústí nad Labem. Akce se tam uskuteční v neděli 30. dubna od 14.00. V tamním Centrálním parku se můžete těšit na slavnostní otevření nového dětského brouzdaliště, tržiště, volbu Miss čarodějnice, kapelu MIX77 a ohňostroj. K dispozici budou kolotoče a houpačky pro děti. Vstup je zdarma.

Dan Bárta & Illustratosphere  v Ústí nad Labem

Kdy: neděle 30. dubna od 20.00
Kde: DK Ústí nad Labem
Za kolik: 450-550 korun

Proč přijít: Dan Bárta & Illustratosphere okouzluje posluchače napříč generacemi i hudebními žánry již více než dvacet let. V neděli 30. dubna od 20.00 vystoupí tato hudební formace v ústeckém Domě kultury. Nezaměnitelný hlas s vynikající technikou zpěvu, prvotřídní hudebníci a písně vzlétající nad tuzemský standard populární hudby  vás budou určitě bavit, lístek stojí od 450 do 550 korun.

Popelka v Severočeském divadle v Ústí

Kdy: pátek 28. dubna od 19.00
Kde: Severočeské divadlo opery a baletu, Ústí nad Labem
Za kolik: 150 - 430 korun

Proč přijít: Popelka. Dojemný příběh o milé, krásné dívce, která i přes intriky zlé macechy a sester skončila na královském plese, získala si srdce prince a stala se jeho ženou. Poslední dílo Johanna Strausse mladšího a zároveň jediný jeho balet. Podmanivá hudba "krále valčíku" dodává příběhu jiskřivý šarm, lehkost a vznešenost. Balet Popelka můžete vidět v Severočeském divadle v Ústí v premiéře v pátek 28. dubna od 19.00, vstupné stojí od 150 do 430 korun. Další Popelku můžete vidět v ústeckém divadle třeba v neděli 30. dubna od 17.00.

Prvomájová jízda veteránů projede krajskou metropolí

Kdy: pondělí 1. května od 9.00
Kde: Mírové náměstí, Ústí nad Labem
Za kolik: zdarma

Proč přijít: Krásná nablýskaná auta, která už něco pamatují. Automobilové veterány můžete vidět v pondělí 1. května na Mírovém náměstí v Ústí nad Labem a to při Prvomájové spanilé jízdě veteránů. Sraz účastníků je v 9.00, start spanilé jízdy je v 10.00. Trasa bude mít 15 km a pojede se okolo krajské metropole. Od 10.30 do 11.30 budou k vidění krásné plechové stroje na Mírovém náměstí. Vstup je zdarma. Akci organizuje ústecký Veteran car club Česká brána, který v letošním roce slaví 50 let od svého založení.

DĚČÍNSKO

Březinská čarodějnice

Březinská čarodějnice 2019.Březinská čarodějnice 2019Zdroj: Barbora PlodíkováKdy: sobota 29. dubna od 9.00 do 19.00
Kde: Školní hřiště Děčín-Březiny
Za kolik: zdarma

Proč přijít: Už 11. ročník Březinské čarodějnice se uskuteční v děčínských Březinách. Chystá se tradiční fotbalový turnaj a den plný soutěží a her pro děti s táborákem a pálením čarodějnic. Předvedou se hasiči nebo městská policie, návštěvníci se budou moci svézt na koních, po celý den bude k dispozici občerstvení. Lidé budou mít možnost po celý víkend na místě zdarma stanovat.

Březinská čarodějnice 2019:

Rej čarodějnic

Kdy: neděle 30. dubna od 15.00 do 22.00
Kde: Rumburk
Za kolik: zdarma

Proč přijít: Město Rumburk ovládnou čarodějnice. V kinosále Domu kultury Střelnice se v 15 hodin představí dětský divadelní soubor Světlušky na dlani s Kouzelnými puntíky. V Domě dětí a mládeže se chystají od 17 hodin zábavné tematické soutěže pro děti s vyhlášením deseti nej čarodějnic roku 2023. Ve venkovním areálu Střelnice jsou v plánu od 15.30 ukázky a prezentace Rugby Clubu Lions Rumburk, divadelní pohádka Petrana - praštěná čarodějnice a koncert kapely Pekař. V 19 hodin odsud vyjde průvod čarodějnic městem, v areálu pak v 19.45 zapálí vatru a upálí čarodějnici. Poté zahraje od 20.15 kapela Z5. U Střelnice se chystá také stánkový prodej, malování na obličej, Dům hrůzy, skákací hrad, aquazorbing a mnoho dalšího.