Na Libořické pouti zazpívá Bohuš Matuš a Děti ráje
Kdy: Pátek 5. srpna a sobota 6. srpna
Kde: Libořice
Libořice budou tento víkend žít poutí. Těšit se můžete na pouťové atrakce, stánky, zábavu pro děti a populární muzikanty. V pátek 5. srpna od 17 do 18.30 vystoupí klaun Pepišto a Ivana Košínová, od 19 hodin zahraje k poslechu a tanci Jiří Jirásek. V sobotu se těšte na slavnostní zahájení poutě (14.00) a kapely a muzikanty New age of Smokie (14.15), Flying boys (15.35), Duo Yamaha (16.10), Bohuš Matuš (17.15), Děti ráje (17.45) a Sortiment (20.00). Akci bude moderovat Radek Jirgl.

Zámek Pátek láká na výstavu obrazů pro všechny kolaře
Kdy: Sobota 6. srpna a neděle 7. srpna
Kde: Zámek Pátek
Za kolik: Zdarma
Zámek Pátek láká na cyklovýstavu Zdeňka Kadlece. Jeho obrazy tam můžete vidět o tomto víkendu. „Protože jsme si povšimli, že cyklisté nemají čas slézt z kol a prohlédnout si zámek, snad aby dodrželi časový limit, snad aby nevychladli z provozní teploty, připravili jsme pro ně na dny 6. a 7. srpna Cyklovýstavu obrazů přímo na nádvoří zámku,“ řekl správce zámku Petr Rasken Chaloupka a dodal: „Cyklovýstava je umístěna v kruhu na nádvoří, jezdí se proti směru hodinových ručiček, tak jak to běžný cyklonávštěvník obvykle dělá.“ Vjezd na výstavu je zdarma, počet kol není omezen, otevřeno je v návštěvních hodinách zámku tedy od 10 do 16.00.


Mirvaldova Obora nabídne kreativní dílny pro všechny
Kdy: Sobota 6. srpna od 11 hodin
Kde: Louny
Za kolik: Zdarma
Zábavné kreativní dílny určené všem a to bez rozdílu věku. Tak to je název akce Mirvaldova Obora, která se uskuteční v sobotu 6. srpna od 11 hodin v lounském Kulturním prostoru Obora. „Zdarma bude připravený výtvarný materiál i drobné občerstvení. Výrobky si lze odnést domům,“ lákají organizátoři. Akce bude zahájena vernisáží obrazů Vladislava Mirvalda, který v obci Obora rád maloval. „Po načerpání inspirace se volně přenesete k vlastní umělecké tvorbě. S tou vám budou pomáhat zkušení výtvarníci Dana Stříbrská, Ludmila Růžičková a David Heřmanský.“ Mirvaldova Obora proběhne za podpory Obce Obora, Spokojeného místečka a FD viafia.

Tvořivá dílna v Mederově domě
Kdy: Sobota 6. srpna od 10 hodin
Kde: Žatec
Za kolik: 20 korun
První sobotu v srpnu v žateckém Mederově domě proběhne tvořivá dílna. „Míša Šmatláková, která u nás v současnosti vystavuje svou tvorbu, ukáže základy techniky tečkování na plátno či sádrové odlitky. Hotový výrobek si můžete zakoupit a nebo i vyzkoušet vyrobit si vlastní,“ láká Spolek Mederova domu. Start akce je v 10 hodin, vstupné stojí 20 korun.

Žatecké muzeum připravilo koncert Musica Barocca
Kdy: Pátek 5. srpna od 17 hodin
Kde: Křížova vila v Žatci
Za kolik: 50 korun
Regionální muzeum K. A. Polánka v Žatci připravilo koncert Musica Barocca, který se uskuteční v pátek 5. srpna od 17 hodin ve sále žatecké Křížovy vily. Účinkují Marek Vyskočil (zobcové flétny), Aneta Sadílková (housle), Eliška Vlasáková (violoncello) a Matěj Parpel (rámový buben). „Na programu budou třeba skladby A. Falconieriho, D. Ortize, F. Manciniho, G. Ph. Telemanna a A. Corelliho. Vstupné je 50 korun a lístky budou k dispozici v předprodeji v pokladně Křížovy vily,“ láká za muzeum Jitka Krouzová.

Oprám u Buškovic láká plavce, rybáře i pejskaře. Koupat se lze ze všech stran
Kdy: Kdykoliv
Kde: Buškovice
Za kolik: Zdarma
Když je venku vedro, tak je dobře u vody. Oprám u Buškovic láká plavce, rybáře i pejskaře. Koupat se lze ze všech stran. „Voda je skvělá. Dá se v pohodě přeplavat na druhý břeh, pozdravit známé a sousedy… Jelikož nejčastěji sem „na svoje místo“ chodí místní z Buškovic a Podbořanští. Kolem jsou nálety. Oprám se dá obejít po cestičce a koupat se dá ze všech stran. Příště si vyzkoušíme jinou stranu,“ říká naše čtenářka.