Povodně na Blšance byly tragické, připomíná je výstava
KDY:Do 17. července
KDE: Žatec
ZA KOLIK: 30 korun
Český hydrometeorologický ústav ve spolupráci s Regionálním muzeem K. A. Polánka v Žatci připravil putovní výstavu Povodeň na Blšance roku 1872. Učinil tak při příležitosti 150. výročí této tragické události. Silné bouřky s přívalovými lijáky nebývalé intenzity zasáhly rozsáhlé území mezi Karlovými Vary, Plzní a Prahou. Následné rozvodnění potoků a řek v oblasti způsobilo obrovské materiální škody a vyžádalo si mnoho obětí na lidských životech,“ řekl Jan Šrejber, autor výstavního námětu. Výstavu v žateckém muzeu můžete navštívit do 17. července. Plné vstupné stojí 30 korun.

Koupaliště v Podbořanech funguje denně
KDY: Denně od 10 do 20 hodin
KDE: Podbořany
Městské koupaliště v Podbořanech nabízí koupání i zábavu. Město ve spolupráci s provozovatelem Petrem Ulkem nechalo areál trochu zmodernizovat, přidalo dvě skluzavky jednu velkou pro větší návštěvníky a druhou pro nejmenší v dětském bazénu, jsou nové sprchy, pingpongové stoly a další vybavení. Provozní doba je každý den od deseti do 20 hodin.

Animovaný biják Rakeťák pobaví děti v lounském kině
Kdy: Sobota 9. a neděle 10. července
Kde: Kino Svět Louny
Film studia Disney a Pixar přináší příběh Buzze Rakeťáka a jeho dobrodružství do nekonečna a ještě dál. Animovaný biják Rakeťák můžete vidět o víkendu od 13.00 v lounském kině Svět. Lístek stojí 160 korun.


Lounský nadšenec do rozhleden vystavuje v Ejmově chatě
Kdy: Středa až neděle
Kde: Červený vrch
Lounský nadšenec do rozhleden Josef Sedláček připravil výstavu fotografií s názvem Rozhledny Ústeckého kraje. Jeho snímky můžete vidět v Ejmově chatě na Červeném vrchu u Loun až do konce letošní sezony. Přes prázdniny je tam otevřeno od středy do neděle vždy od 11 do 18 hodin. Vrch Stříbrník nebo též Červený vrch u Loun je oblíbeným výletním místem nad obcí Dobroměřice.


Zámek Nový Hrad Jimlín ožije divadelní hrou Pábitelé
Kdy: Sobota 9. července od 20 hodin
Kde: Zámek Nový Hrad Jimlín 
Za kolik: 150 korun
Zámek Nový Hrad Jimlín ožije Hrabalem. Představení Pábitelé v podání Činoherního studia Ústí nad Labem se na zámku uskuteční v sobotu 9. července od 20 hodin. Těšit se můžete na lehkonohou koláž obrazů a zápisků Bohumila Hrabala, v níž se proplétá raná humoreska o tlupě pojišťováků na lovu, s pozdní melancholií bilancujícího autora. Koláž se mění v konfrontáž. Zve nás do hospody, která je alfou i omegou Hrabalovy tvorby. Zve nás do divadla na pivo, párek a pábení všeho druhu. Vstupné stojí 150 Kč.

V Galerii Sladovna můžete navštívit výstavu smaltovaných obrazů
Kdy: Do 24. srpna
Kde: Galerie Sladovna Žatec
Od 1. července do 24. srpna můžete v Galerii Sladovna v Žatci navštívit na novou výstavu pod názvem 800°C od autorky Olgy Kuchtové. K vidění budou smaltované obrazy. Otevřeno je denně od 10 do 17 hodin.