Holedeč bude patřit dětem, čeká je třeba pěnový koberec
KDY: Sobota 4. června od 14 hodin
KDE: Holedeč
ZA KOLIK: Zdarma

Holedeč bude v sobotu patřit dětem. Na tamním fotbalovém hřišti proběhne od 14 hodin dětský den, příchozí se mohou těšit na střelbu ze vzduchovky, ukázku hasičské techniky, pěnový koberec, soutěže a skákací hrad.

Vrchlického divadlo bude plné klavírní hry žáků ZUŠ
KDY: Sobota 4. června od 10 hodin
KDE: Louny
ZA KOLIK: Zdarma

Základní umělecká škola Louny zve na nesoutěžní festival klavírní hry. Kromě žáků ZUŠ Louny účast přislíbili i žáci ZUŠ Litvínov, ZUŠ Bílina, ZUŠ Jirkov, ZUŠ Kadaň a ZUŠ Litoměřice a dokonce by měl dorazit i host ze spřáteleného města Zschopau. Akce s názvem Okouzleni klavírem se uskuteční tuto sobotu od 10 hodin ve Vrchlického divadle v Lounech. Festival finančně podpořilo Město Louny. Vstup je volný.

Na děti ve Stebně čeká Hawaii
KDY: Sobota 4. června od 14 hodin
KDE: Stebno
ZA KOLIK: Zdarma

Stebno bude patřit v sobotu dětem. Dětský den ve stylu Hawaii se na tamní návsi uskuteční tuto sobotu od 14 hodin.

V Klášterní zahradě se bude bavit celá rodina
KDY: Neděle 5. června od 13 hodin
KDE: Klášterní zahrada Žatec
ZA KOLIK: Zdarma

V žatecké Klášterní zahradě se bude v neděli od 13 hodin bavit celá rodina. Těšte se na vystoupení Pepe a Pipi, skákací hrad, soutěže a malování na obličej.

Procházka žateckou chmelařskou krajinou
KDY: Sobota 4. června ve 12.30
KDE: Náves v Trnovanech
ZA KOLIK: Zdarma

Národní památkový ústav spolu s městem Žatec pořádají komentovanou prohlídku krajinné památkové zóny Žatecké chmelařské krajiny, k jejímuž vyhlášení došlo v srpnu roku 2021 v souvislosti s nominačním procesem. Historická kulturní krajina kolem vesnic Stekník a Trnovany je územím, jehož dnešní podoba byla od středověku    až do současnosti formována pěstováním a zpracováním chmele. Území disponuje důležitými znaky typickými pro chmelařskou krajinu. Nejviditelnějším znakem jsou chmelnice propojené s vesnicemi Stekník a Trnovany, které kromě zemědělských usedlostí místního obyvatelstva poskytovaly prostorové a technické zázemí pro zpracování, skladování a následovné obchodování s chmelem. Výjimečnost a kompaktnost území byly důvodem k památkové ochraně formou chráněné zóny; zároveň je tato krajina jednou ze dvou komponent nominovaných k zápisu na Seznam světového dědictví UNESCO. Procházka s výkladem je plánována přibližně na hodinu a půl. Sraz je v sobotu 4. června ve 12:30 na návsi v Trnovanech, ze Žatce jede autobus ve 12:12.Akce je zdarma.

Agent 007 na plátně podbořanského kina
KDY: Pátek 3. června od 19.30
KDE: Kino Podbořany
ZA KOLIK: 40 korun

Kdo má rád agenta 007, tak by měl zavítat do podbořanského kina. V pátek 3. června od 19.30 tam totiž promítají zatím poslední bondovku Není čas zemřít. V hlavní roli se představí Daniel Craig. Lístek stojí 40 korun.

Zámecká zahrada a podzámčí v Postoloprtech ožijí slavnostmi
KDY: Sobota 4. června 
KDE: Postoloprty
ZA KOLIK: Zdarma

Zámecká zahrada a podzámčí v Postoloprtech ožijí v sobotu 4. června odpoledne Postoloprtskými slavnostmi. Na návštěvníky čeká bohatý program, zahraje Lounská třináctka, ABBA revival, Plavci, Smokie New Age, Claymore, Beruška Crazy Dogs Praha nebo kapela Kočkuzblajs. V deset večer bude ohňostroj. Děti se mohou těšit na vystoupení kouzelníka, animační program, tance, pohádku.

Na Stadionu Mládí v Žatci se v neděli odpoledne koná festival sportu
KDY: Neděle 5. června od 16 do 18 hodin
KDE: Žatec
ZA KOLIK:

Na Stadionu Mládí v Žatci se v neděli odpoledne koná festival, kde se můžete seznámit s různými příležitostmi ke sportování ve městě. Otevřeno bude od 16 do 18 hodin a součástí programu je vyhlášení nejlepších sportovců města.

KDY: Sobota a neděle
KDE: Louny
ZA KOLIK: Zdarma

Louny lákají na festival jídla

V Lounech bude opět festival jídla. Tentokrát půjde o akci dvoudenní a doprovodí ji oslavy 50 let partnerství Loun a německého města Zschopau. Farmářský trh na Mírovém náměstí začne v sobotu v 8  hodin, v 10 hodin se přidají stánky s jídlem food festivalu a ve 14 hodin začne kulturní program s koncerty. V neděli pak budou stánky otevřeny od 10 do 15 hodin. Ve stejný čas bude pak na náměstí připraven ještě dětský den.