Víkend otevřených zahrad na zámku Stekník
Kdy: sobota 6. A neděle 7. Června od 10 do 17.15 hodin
Kde Zámek Stekník
Prohlídky rozkvetlých zámeckých zahrad, pro skupiny (minimálně 5 osob) s výkladem o italské terasovité zahradě. Vůně, krása, tradice, historie, ale také setkávání a trendy jsou slova popisující Víkend otevřených zahrad, který se letos uskuteční ve dnech 6. a 7. června. Víkend otevřených zahrad se zrodil ve Velké Británii (Open Garden & Squares Weekend). Zámek Stekník se k této akci připojuje a tímto Vás srdečně zve na prohlídku italských terasovitých zahrad s kvetoucími popínavými růžemi. Prohlídky samostatně do zahrad již od 10 do 17,15 hodin.  Mimořádné prohlídky zámeckých zahrad s průvodcem (minimálně 5 osob) začínají v:  10:00, 11:00, 12:00, 13:00, 14:00, 15:00, 16:00 hodin. Vstupné do zahrad s průvodcem 70 Kč, vstupné samostatně do zahrad 50 Kč. Do zahrad je možné si donést i vlastní piknikové deky.

Víkend otevřených zahrad na zámku v Krásném Dvoře
Kdy: sobota 6. a neděle 7. června od 11 do 15 hodin
Kde: Zámek Krásný Dvůr
Také zámek Krásný Dvůr zapojí do Víkendu otevřených zahrad. Komentované procházky parkem a koncert v neděli doplní vernisáž výstavy Posaďte se! Umělecká dvojice Iveta Čermáková a Eliška Perglerová představí interaktivní projekt, který návštěvníkům zprostředkuje intenzivní zážitek z unikátního prostředí barokního zámku a života, který se v něm odehrává. Posaďte se! je kombinace dvou uměleckých instalací, které mohou fungovat společně i zcela samostatně. Pojízdná Galerie Jedna hodina, kde nejsou vystavena žádná umělecká díla, stírá hranice mezi umělcem, dílem a divákem. Do galerie s velkým oknem může návštěvník vstoupit, pohodlně se usadit a za jednu hodinu se otočit o 360°. Galerie bude v průběhu sezóny umístěna do různých prostor zámeckých zahrad. Projekt Sed. 1 - 10, který oživí prostory zámeckého nádvoří, umělkyně vytvořily v reakci na růst činností, které děláme bez interakce s bezprostředním okolím. Veřejná místa raději rychle opouštíme, místo abychom je společně prožívali. Lavičky jsou navrženy tak, že je mohou návštěvníci použít ve dvou a více lidech. Krátká vernisáž za přítomnosti umělkyň i kurátorky se uskuteční v neděli 7. června od 11.00 hodin na zámeckém nádvoří. Park bude mít otevřeno od 11 do 15 hodin. Vstupné 130 Kč, snížené vstupné 90 Kč. V neděli 7. června v 16.00 hodin se bude konat "Koncert Pod dubem" pěveckého sboru Egeria. Vstup na koncert je volný.

Zoufalci, radost je žít
Kdy: Pátek 5. 6. od 19 hodin
Kde: Roubenka – Masarykovy sady v Lounech
Za kolik: Kapelné 30 Kč
Kapela Zoufalci a jejich hudební přátelé - první letošní hudební akce po nouzovém stavu. Všichni jste srdečně zvání.

Večerní výstup na věž
Kdy: Pátek 5. 6. od 20 do 22 hodin
Kde: Chrám sv. Mikuláše v Lounech
Za kolik: 20 Kč, 10 Kč
Užijte si krásný výhled na město a okolí, české Středohoří.

Farmářské trhy
Kdy: Sobota 6. 6. od 8 do 12 hodin
Kde: Mírové náměstí v Lounech
Výrobky a produkty od lokálních prodejců, čerstvá zelenina a ovoce.

Dětské zábavné, soutěžní a taneční odpoledne
Kdy: Sobota 6. 6. od 15 hodin
Kde: Zámecká zahrada v Postoloprtech
Vstup je volný s nasazenou rouškou. Účinkují Míša Marková a Vlasta Vébr.

Rockový koncert v zámecké zahradě
Kdy: Sobota 6. 6. od 18 a 20 hodin
Kde: Zámecká zahrada v Postoloprtech
Za kolik: Vstup zdarma
Vystoupí lounské kapely Red Hot čili Pepa ((funk-rock) a A.C.E. (hard-rock).

Sobota a neděle na tvrzi
Kdy: Sobota 6. 6. - neděle 7. 6. od 11 hodin
Kde: Tvrz Divice
Za kolik: 120 Kč / 70 Kč
Jedinečné komentované procházky, které se konají vůbec poprvé v historii a budou pro vás připraveny ve třech časech - v 11:30, 13:30 a 15:30. Úplně poprvé bude otevřena nejstarší část tvrze – spodní patro gotické věže s výstavou rekvizit z nejoblíbenějších představení divadla Studio DVA. Přijít můžete kdykoli mezi 11. a 18. hodinou a užít si nevšední odpoledne.

Rybářské závody - Izzyho memoriál
Kdy: Sobota 6. 6. od 8 a 12:30 hodin
Kde: Nádrž u hasičské zbrojnice  v Podbořanech
Za kolik: Příspěvek na revitalizaci nádrže 50 Kč (děti) a 300 Kč (dospělí)
Rybářské závody pro děti i pro dospělé, věcné ceny, občerstvení, piknik, hudba.

Za Valečskou květenou
Kdy: Sobota 6. 6. od 10 hodin
Kde: Zámek Valeč, sraz u Infocentra a kavárny Prádelna
Za kolik: Zdarma
Náročnější celodenní exkurze za krásami květeny v okolí Valče pod vedením Daniela Kouteckého ze Severočeské pobočky České botanické společnosti.