Trhy v Žatci nabídnou sadbu, pečivo, koření i uzeninu
KDY:Pátek 16. dubna od 8 do 14.30 hodin
KDE: Náměstí Svobody Žatec
ZA KOLIK: Zdarma

První letošní farmářské trhy v Žatci proběhnou tento pátek od 8.00 do 14.30 hodin. V nabídce na náměstí Svobody bude květinová a zeleninová sadba, pečivo, uzeniny, ovoce a zelenina, koření a další farmářské produkty. Další farmářské trhy jsou na stejném místě v plánu v pátek 14. května.

Ovál na piknikové louce využívají děti na bruslích
KDY: Kdykoliv
KDE: Podbořany
ZA KOLIK:

Je to téměř rok, co v Podbořanech byl vybudován na piknikové louce kolem potoka u Hluban asfaltový okruh pro děti na kolečkových bruslích, koloběžkách nebo odrážedlech. Zhruba čtyřsetmetrový ovál s třímetrovou šířkou a hladkým asfaltem na původně nevyužité louce děti hojně využívají za každého počasí.

Vochlická rozhledna nedaleko Lubence má výšku 15 metrů
KDY: Kdykoliv
KDE: Lubenecko
ZA KOLIK: Zdarma

Vochlická rozhledna je ukrytá v lesíku na vrchu Vochlice poblíž turistické stezky. Rozhledna se nachází na vrchu Vochlice asi 6,5 kilometru jihovýchodně od Valče, mezi obcemi Mlýnce a Libyně. Má výšku asi 15 metrů. Rozhledna byla postavena v roce 1881 Klubem českých turistů, který se při její stavbě inspiroval červenými věžemi na erbu Lubence. K rozhledně můžete vyjít kdykoliv, samotná atrakce je momentálně kvůli vládním nařízením zavřená.

Léčivá voda láká
KDY: Kdykoliv
KDE: Louny
ZA KOLIK: Zdarma

V jižní části Loun, na návrší U Spravedlnosti, byl počátkem 60. let 20. století navrtán významný zdroj alkalické kyselky Pramen Luna. Ten je nejhlubším minerálním pramenem v ČR, lidé si pro jeho vodu chodí i v současné covidové době. Má jedinečné složení, srovnávat se s ním mohou jen prameny v gruzínském Boržomi a ve franfouzském Vichy. Je to silně proplyněná a natrium-bikarbonátová voda, která vyvěrá z hloubky 1100 až 1200 metrů. Pramen Luna je vyveden na několika místech a díky své teplotě je celoročně dostupný. K dispozici je v prostoru U Spravedlnosti, v domově důchodců a v nemocniční zahradě.