„Zadrželi jsme šest lidí, z toho pět cizinců. Policejní vyšetřovatel obvinil jednoho muže z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy," uvedla mluvčí ústeckých kriminalistů Veronika Hyšplerová.

AŽ DESET LET VĚZENÍ

Soud na obviněného uvalil vazbu a policejní hlídka ho eskortovala do vazební věznice. „Pachatelům hrozí vězení až do výše 10 let," dodala Hyšplerová.

Při čtyřech domovních prohlídkách kriminalisté objevili kompletní in-doorovou pěstírnu marihuany, 1 680 rostlin v různém stádiu růstu i usušenou drogu.

Ilustrační foto
Protidrogová razie v Ústí. Pod restaurací našli policisté pěstírnu marihuany

Policisté také zabavili asi 800 tisíc korun v eurech a dva padělané doklady. Vše poslali na expertízu. Vypěstovaná marihuana putovala do Německa.
V den zásahu se akce zúčastnilo 80 policistů.

Zdroj: Policie ČR

„Šlo o policisty ze Zásahové jednotky Krajského ředitelství Ústeckého kraje, Speciální pořádkové jednotky, cizinecké policie, ústecké kriminalisty a kriminalisty z linie toxi Krajského ředitelství Ústeckého kraje," vyjmenovala policejní mluvčí.

Na akci kriminalisté pracovali víc než rok. Na stopu je přivedl zátah z roku 2016 v Neštěmicích. „Při něm také objevili in-doorovou pěstírnu marihuany a zadrželi cizince „zahradníka" s padělanými doklady," doplnila Hyšplerová.

Drogoví dealeři u krajského soudu v Ústí nad Labem
Do Německa vyvezli dealeři z Ústecka 14 kilo marihuany