Příjemné překvapení čeká zaměstnance Krajské zdravotní (KZ), společnosti, která na severu Čech provozuje řadu zdravotnických zařízení. Na prosincové výplatní pásce najdou jednorázový bonus ve výši téměř dvaceti tisíc korun. 

„Finanční bonus dostanou všichni zaměstnanci naší společnosti, kteří splňují interní podmínky, v jednotné výši. V případě plného úvazku se jedná o 18 400 korun. Jsem přesvědčen, že lidé finanční bonus v době neustálého zdražování a energetické krize uvítají,“ uvedl generální ředitel KZ Petr Malý.

„Personální problematika patří mezi klíčové oblasti zodpovědného zaměstnavatele, proto se jí intenzivně věnujeme. Jsme si vědomi toho, že současná situace není pro mnoho lidí snadná, velmi nás proto těší, že můžeme naše zaměstnance podpořit i finančně a mimořádný bonus jim vyplatit ještě před Vánocemi,“ uvedl předseda představenstva KZ Ondřej Štěrba.

Pro lékaře je v Žukovově ulici na ústeckém Střekově připraveno deset bytů
FOTO, VIDEO: To jsou byty pro nové lékaře. Do Ústí na ně lákají další kolegy

Mimořádný jednorázový finanční bonus pro zaměstnance schválilo představenstvo KZ. Příspěvek by podle jejích zástupců měl sloužit především k pokrytí aktuální inflace a energetické krize.

Krajská zdravotní provozuje nemocnice v Děčíně, Rumburku, Ústí nad Labem, Teplicích, Mostě, Chomutově a Litoměřicích.