Již 16. srpna odstartuje divadelní projekt Kredenc, který se bude odehrávat ve zrenovovaném motorovém vlaku během jízdy z Lovosic do 20 kilometrů vzdálené Libčevsi. Diváci se mohou těšit na činohru, obří loutky, tanečnice, akrobaty či kejklíře.

„Zatímco ve vlaku budou herci vyprávět příběhy, za okny budou probíhat malé divadelní akce nebo jen poběží krajina jako hlavní hrdina vyprávění,“ říká režisér Filip Nuckolls.

Kvůli rozsáhlým opravám největšího pražského viaduktu budou vlaky z Kralup odjíždět až o čtvrt hodiny dříve. Vlaky pojedou přes holešovické nádraží.
Začíná výluka na železniční trati do Prahy

První dějství ve vlaku bude uvolněné a humorné. V Libčevsi je rybník a zřícenina zámku, u kterých se diváci zdrží až do západu slunce. Cesta zpět bude naopak plná ohně, tmy a hororové atmosféry. Tématem zpáteční cesty bude balada Lenora G. A. Bürgera, která byla předlohou Erbenově Svatební košili. Během cesty bude možné zakoupit malé občerstvení z lokálních sadů a vinic, například z vyhlášeného žernoseckého Rodinného vinařství Mikulenkovi nebo ze Zámeckých sadů Chrámce.

Na programu jsou hned tři premiéry naplánované na 16., 17. a 18. srpna, reprízy pak budou následovat od 24. srpna až do 2. září, a to téměř denně od sedmi hodin večer. O zábavu se postarají herci Anita Krausová, Jan Řezníček, Zbyšek Humpolec, Martin Tlapák a Filip Nuckolls, který je rovněž režisérem a autorem scénáře.

Vstupenky na neobvyklé představení jsou již nyní v předprodeji na webových stránkách www.kredenc.net

Zpěvačka Eva Pilarová přijela pokřtít do Třebívlicekého koňského ranče Pod skálou nově narozené hříbě.
V Třebívlicích křtili hříbě