Soutěž byla zaměřena na záchranu zraněných osob v simulovaných dopravních nehodách, které se svým charakterem blíží skutečným podmínkám.

"Před startem si družstvo připravilo potřebné vybavení na startovní čáru a pak šlo do tzv. izolace, aby zasahující nevěděli jaká situace (scénář) je pro ně připravena. Tak jako ve skutečných podmínkách, kdy až do příjezdu na místo dopravní nehody hasiči nevědí, jaká situace na ně čeká a pak se musejí ve velice krátkém čase rozhodnout jak budou postupovat," popsal mluvčí hasičů Lukáš Marvan.

Zdroj: Deník - Zdeněk Traxler

Po dobu „izolace" družstva se na soutěžní ploše připravila z autovraků skutečná situace dopravní nehody jednoho nebo více vozidel. V jednom z vozidel byla zraněná osoba, která má specifické zranění. "Je při vědomí, udává bolest mezi lopatkami, má dýchací potíže a uvádí necitlivost dolní poloviny těla," dodal Marvan.

ČASOVÝ LIMIT BYL 15 MINUT

Družstvo muselo provést všechna potřebná opatření a úkony k záchraně a vyproštění zraněného.

Soutěž pro družstvo končila předáním zraněného zdravotnické záchranné službě v cílovém prostoru. Časový limit pro splnění zadaného úkolu byl 15 minut.

"Hodnotí se rychlost záchrany, přesnost a sehranost týmu, technické provedení stabilizace vozidel a způsob vyproštění zraněné osoby, poskytnutí předlékařské pomoci, zajištění bezpečnostních opatření ke snížení rizik jak pro zachraňované tak i pro zasahující a preventivní opatření ve vztahu k ekologii," uzavřel Lukáš Marvan.

Zvítězilo družstvo Územního odboru Chomutov, druzí skončili hasiči z Mostu, třetí domácí Teplice. Pořadí na dalších místech: 4. Územní odbor Žatec, 5. Územní odbor Litoměřice, 6. Územní odbor Děčín, 7. Územní odbor Ústí nad Labem.

Ilustrační foto
Meteorologové vyhlásili v Ústeckém a Jihomoravském kraji nebezpečí požárů