„Myslela jsem, že jsem jen vyrušila dva milence. Až od policie jsme se dozvěděla, že šlo o znásilnění,“ říká žena, která hned zakázala své vnučce chodit kolem garáží naproti jirkovskému Podniku služeb. Právě tam k incidentu došlo, a to v neděli 25. března ráno.

Kabelka a nákup na chodníku

„Šla jsem vyvenčit psa a na chodníku jsem uviděla kabelku a tašku s nákupem,“ popisuje svědkyně. Rozhlížela se prý kolem, aby zjistila, komu by mohly věci patřit. „Vtom k věcem přišla žena, vzala kabelku, tašku a šla rychle pryč. Všimla jsem si toho, že měla mírně odhalené bříško a nedopnutý knoflík u kalhot,“ vypráví dál. Poté podle jejích slov vystoupil ze křoví muž a v klidu odcházel pryč. „Viděla jsem ho jen zezadu, do tváře jsem mu zcela neviděla,“ popisuje stejně, jako to později uvedla coby svědek na policii.

Majitelka psa šla potom normálně domů. V tu chvíli ještě nevěděla, co se vlastně za garážemi odehrálo. Hned v pondělí ji však navštívili policisté s tím, že možná viděla pachatele znásilnění. Jak se dozvěděla, místo snímá kamera, díky které policisté našli ještě další svědky, kteří mohli vidět pachatele.

Je to on?

Chomutovská policie ve čtvrtek opravdu rozeslala médiím kreslenou podobiznu člověka, po kterém pátrá. V prosbě o pomoc s pátráním ovšem uvádí jen, že se „dopustil závažného trestného činu“. 

Ani na přímý dotaz nechtěla mluvčí Marie Pivková potvrdit, že jde o případ znásilnění. Všechny informace z pátrací relace ovšem přesně sedí na případ, který Chomutovskému deníku popsala svědkyně. Místo, čas i podoba muže.

Bylo případů víc?

Mezi obyvateli Jirkova a Chomutova se navíc šíří zpráva o tom, že v posledních dnech došlo k více případům znásilnění. Jenže ani to nechce policie nijak komentovat.

Kromě zmíněné podobizny však kriminalisté rozeslali ještě další dvě pátrací relace s podobiznami (více se dočtete níže). Opět se stejnou formulací o „závažném trestném činu“ a znovu bez podrobnějších informací, a to ani na přímý dotaz. 

Popis tohoto pachatele se shoduje s výpovědí svědkyně, která se svěřila Chomutovskému deníku.Právě popis tohoto muže se velmi podobá výpovědi svědkyně, která se svěřila Chomutovskému deníku.

Popis pachatele: Muž ve věku 25 30 let, bílé pleti, vysoký kolem 175 - 180 cm, střední postavy. Vyloženě štíhlý nebyl. Měl hnědé krátké vlasy česané rovně dopředu. Oči měl do hněda, užší. Byl oholen. Z jeho řeči bylo patrné, že je pod vlivem alkoholu. Mluvil česky, bez cizího přízvuku. Muž neměl žádné viditelné řetízky, náušnice ani tetování. Na sobě měl černou koženou nebo koženkovou jarní či podzimní bundu s bílými podélnými pruhy na rukávech. Dále měl na sobě riflové kalhoty tmavší modré barvy, černé triko s bílým velkým nápisem a na nohou šedivou sportovní obuv NIKE. Je možné, že měl na kalhotách kšandy.

Neznáte je, neviděli jste je?

Aktuální jsou i další dvě pátrací relace, u nichž policie nechce zveřejnit, čeho se pachatelé dopustili. Zmiňuje jen „závažné trestné činy“.

Hledaný muž z 24. března 2012.

K první události došlo v sobotu 24. března v době od 20.10 do 20.15 hodin u lávky spojující zoopark se sídlištěm Březenecká.

Popis pachatele: muž ve věku 28 až 30 let, bílé pleti, střední postavy, svalnatější. Vlasy muže nebyly vidět, na hlavě měl čepici s černým kšiltem a kapuci od mikiny. Byl oholený. Na velkém, širokém nosu měl na levé části patrnou jizvu, jako kdyby si strhl nějaký strup. Na tvářích měl červenou vyrážku, jako by měl tvář podrážděnou po holení. Ústa úzká, malá. Žádné jizvy, tetování, náušnice či řetízky na sobě neměl. Oblečen byl do šedomodré mikiny s kapucí. Mikina měla v přední části kapsy a v horní části přes hruď bílý nezjištěný nápis. Na kšiltovce byla nášivka zelenožluté barvy s motivem loga firmy Monster energy drink. Dále měl muž na sobě riflové kalhoty tmavé barvy a na nohou botasky na šněrování tmavé barvy.

Druhý případ se odehrál v neděli 1. dubna v době od 21.15 do 21.20 v Chomutově, ulici Pod břízami, vedle domu č.p. 5229.

Hledaný muž z 1. dubna 2012.

Popis pachatele: Muž kolem 30 let, snědší pleti. Vysoký asi 195 cm, mohutné, spíše silnější postavy. Měl krátké tvrdé vlnité vlasy, černé barvy, husté tmavé obočí, oholená tvář. Muž neměl žádné viditelné tetování, řetízky a náušnice. Byl oblečen do černé mikiny se stojatým límcem na zip, který byl zapnutý až ke krku, bez nápisu a bez kapuce. Dále měl černé vytahané tepláky na gumu. Na nohou měl boty, lakýrky do špičky, černé barvy. Je možné, že se jednalo o cizince.

Veškeré informace k hledaným mužům volejte na bezplatnou linku 158, nejbližší policejní oddělení nebo přímo na telefon 974 433 459.