Na Klínovci se na jaře cyklistům otevře první část nového takzvaného trail parku pro horská kola. První z plánovaných stezek bude mít velmi nízkou obtížnost, a bude tak vhodná i pro začátečníky nebo rodiny s dětmi. Rekreační areál na Klínovci postupně hodlá otevřít 25 kilometrů stezek různých stupňů obtížnosti, vyžití by tam měli najít jak rekreační cyklisté, tak profesionální bikeři.

„Trail park Klínovec je nově vznikající destinace určená pro cyklisty. Je to produkt, který obsahuje 25 kilometrů tras čtyř obtížností. Nejlehčí a středně obtížné trasy jsou vhodné jak pro rodiny s dětmi, tak pro sportovně aktivní páry a jezdce všech výkonnostních kategorií. Veřejnosti se první, devítikilometrová stezka otevře na jaře, předpokládáme, že to bude květen," uvedl Martin Píša z klínoveckého areálu.

Jedna trasa povede po sjezdovce

Stezky se od sebe budou lišit jak sklonem svahu, tak terénem. „Na nejjednodušší trati bude příjemný, predikovatelný povrch, sklon svahu je asi jen pět procent. Chceme tak zbořit mýtus, že trail parky jsou pouze pro zkušené cyklisty, freeridery nebo dokonce jen pro muže. Naopak nejobtížnější trasa povede po zrekonstruované sjezdovce a vyžití na ní najdou i opravdu zkušení jezdci," řekl Píša.

Celkem by vytvoření nového trail parku mělo stát kolem 10 milionů korun. S kompletním dokončení se počítá na konci roku 2016. Návštěvníci parku budou moci využívat zázemí skiareálu parkování a občerstvení, přibude půjčovna, servis a myčka kol.