Litoměřickou dopravu stále pozdržují probíhající práce na rekonstrukci ulice Palachova, dokončena byla ale o něco dříve oprava frekventovaného kruhového objezdu Na Kocandě, stalo se tak téměř o dva týdny. Velké stavební práce v Litoměřicích pokračují omezením v ulicích Družstevní a Stránského, kde probíhá plánovaná rekonstrukce plynovodu.

Stavební práce tam mají trvat do konce srpna a doprava na obou komunikacích bude svedena do jednoho jízdního pruhu. „Trasa MHD zůstane v této oblasti beze změn, řidiči však musejí počítat s omezením počtu parkovacích míst,“ řekl Jan Jakub, vedoucí odboru dopravy a silničního hospodářství v Litoměřicích. Oprava povrchu s kyvadlovým provozem také stále probíhá v Pokraticích.

Ilustrační foto.
Dvě silnice na Lounsku a Podbořansku dostaly nový asfalt

V Lovosicích jsou v plném proudu stavební práce na rekonstrukci autobusového nádraží, která s sebou přinesla neprůjezdnost ulice Žižkova, kde jsou také umístěny provizorní zastávky autobusů. Ty tam budou minimálně do konce prosince, stejně jako odklonění pěšího provozu k vlakovému nádraží.

Na silnici I/30 spojující z Lovosic směrem na Ústí nad Labem probíhá oprava povrchu poznamenaného těžkou tranzitní dopravou, která tam denně projížděla před zprůjezdněním posledního úseku dálnice D8. V těchto místech mohou řidiči očekávat až do začátku září kyvadlový provoz řízený semafory a zúžené jízdní pruhy, stejně jako na silnici I/15 uČížkovic, kde na hlavním tahu směrem na Most opravují propustek pod silnicí. Práce provázejí komplikace a termín dokončení musel být posunut na konec července. „Nedaleko domu máme často kolony a páchne to tu zplodinami, modlíme se, aby byla oprava už hotová. Snad se to nebude dál protahovat, jak už se to stalo jednou,“ uvedla paní Martina, bydlící v blízkosti opravovaného propustku.

Oprava chodníku. Ilustrační foto.
Na Komenského náměstí budou nové chodníky

Řidiče v Ústí nad Labem zpomalí probíhající práce na údržbě mostu Dr. Edvarda Beneše, kde je částečná uzavírka kvůli výměně mostních zámků. Tudy by měli řidiči projet nejdříve po prázdninách. Do 19. července by měly trvat práce v ulici Na Spálence, kde bude provoz omezen. Objízdné trasy se tam v průběhu prací mění podle momentální pracovní situace a vznikla objízdná trasa pro návštěvníky koupaliště na Klíši. Tři uzavírky v Ústí nad Labem jsou také v blízkosti Masarykovy ulice na Bukově ve směru od rondelu na Všebořice. Tam probíhají práce na inženýrských sítích, neměly by trvat déle než do 18. srpna. Podobná situace nastala také v Hrbovické ulici směrem na Předlice, kde jsou dvě uzavírky do přilehlých ulic kvůli výkopovým pracím na silnici.

I motoristy v Teplicích čekají o prázdninách dvě velké souběžné uzavírky, které se budou týkat Masarykovy a Nákladní ulice. Na dvou důležitých dopravních tepnách nebudou o prázdninách přes Teplice jezdit kamiony ani další velká auta. Veškerá nákladní doprava bude odkláněna výhradně na obchvat a posléze na Prahu podél prosetického sídliště. „Motoristé projíždějící Teplicemi by měli v létě kvůli uzavírkám bedlivě sledovat dopravní značení," nabádá za dopravní policii Daniel Vítek. Jednak bude z části neprůjezdná kvůli rekonstrukci kanalizace a vodovodu Nákladní ulice a bude se dělat nová silnice na Masarykově ulici v Trnovanech. S omezením v Trnovanech souvisí také úpravy MHD v této lokalitě. Mimo provoz bude zastávka u policie v Trnovanech (ve směru z centra), a pak další s linkovým označením Trnovany - v uzavřeném úseku (v obou směrech). MHD bude opravovanou část Masarykovy ulice objíždět.

Bývalý sklad chmele na rohu Nerudova náměstí a Alšovy ulice v Žatci, který se přemění na byty.
Do Žatce se stěhují Korejci. Rezervovali si celý hotel

Letošní velké množství stavebních prací na silnicích v kraji pociťují i výrobci a půjčovny dopravních značek, kterým pomalu docházejí zásoby. "Letos je nezvykle velký objem stavebních prací a značky máme rozpůjčované stavebním firmám. Je toho tento rok opravdu hodně. Zatím máme co půjčovat, ale zásoby se už tenčí," uvedl zástupce půjčovny značek v Dubí.

Další podrobnější informace o dopravních omezeních nebo úplných uzavírkách si mohou řidiči ověřit na portálu dopravniinfo.cz, jednotném portálu dopravních informací pro ČR, který spravuje Ředitelství silnic a dálnic. Právě tam lze zjistit, jestli je plánovaná trasa cesty na dovolenou nebo do zaměstnání průjezdná bez komplikací, či kudy se dá zvolit nejideálnější objížďka.