Krupka se zapsala do fotbalové historie! Ve víkendovém divokém divizním utkání Krupka - Motorlet musely o vítězi rozhodnout až penalty. Fanoušci viděli celkem 46 pokusů, což je oficiální evropský rekord mezi dospělými! Chyběly jen dvě, aby se město zpod Krušnohoří zapsalo do análů „světově".

V normální hrací době skončil zápas nerozhodně 4:4. Už během ní viděli diváci dvě proměněné penalty. Atraktivní fotbal se jim líbil, gólovým hodům kraloval útočník Dominik Valenta, autor čtyř branek domácího divizního nováčka. Není bez zajímavosti, že zmiňované „pentle" nařídili rozhodčí v samém závěru střetnutí. Následný penaltový rozstřel nejprve drásal fanouškům nervy, poté je přiváděl k smíchu. Trval rekordních 27 minut, rozhodující „pecku" zařídil Martin Bikár, před ním minul nejlepší střelec Motorletu Pavel Novotný. Krupka vyhrála na penalty 19:18, celkem se kopalo 46 „desítek", rozhodla tedy 23. série. „Nejdřív jsme to všichni prožívali, střelci byli úspěšní. Pak ale najednou Bikár nedal, začali selhávat i další exekutoři. Bylo to k smíchu, něco takového se jen tak nevidí. Naštěstí měl Bikár na závěr pevné nervy a ve 23. sérii nezaváhal. Novotný pak míč napálil nad, přitom se jednalo o hráče, který nás celý zápas trápil, dal nám i gól. Takový je holt fotbal," okomentoval kuriózní rozstřel sekretář TJ Krupka Jiří Penc.

O světový rekord v penaltovém rozstřelu se nejednalo, byť k němu bylo pod Krušnými horami blízko. V utkání Namibijského poháru v roce 2005 rozhodovalo o postupujícím 48 penalt; tým KK Palace vyhrál nad Civics 17:16.

Krupka se ale může těšit evropským rekordem, který až do soboty drželo utkání Francouzského poháru Obernai Wittelsheim ze sezony 1996/1997, které ozdobilo 40 pokutových kopů v rozstřelu. Za stavu 15:15 byl ale duel ukončen pro špatné světelné podmínky. To se v Krupce, kde se v sobotu začalo ve 14.30 a končilo v osm minut před pátou, naštěstí nestalo. „Ale už se také pomalu stmívalo, bylo hůř vidět. Navíc už byla zima, diváci pořádně vymrzli. A že máme rekord? Je to zviditelnění, ale raději bychom tři body, aby nás na jaře nečekal boj o záchranu," dodal Penc.