„Mohu potvrdit, že krajští kriminalisté vyšetřují násilný trestný čin na Ústecku,“ uvedla mluvčí krajské policie Veronika Hyšplerová. Pohlaví ani přibližný věk mrtvých zatím policie nesdělila.

"Mohu potvrdit, že jsme našli tri oběti, probíhá ohledání, jsme na začátku vyšetřování, bližší informace říci nemohu," uvedl vedoucí odboru obecné kriminality Martin Charvát. Zda policie už ma pachatele či nějaké podezření není zřejmé. "Bez komentáře," reagoval Charvát.

„K trestnému činu došlo v průběhu noci,“ upřesnila Hyšplerová.

Místo tragédie: Jílové, Nedokončená ulice
AKTUALIZOVÁNO: Vánoční masakr v Jílovém u Děčína: Tři mrtví

Podle informací iDNES.cz vnikli do jedné z chat v osadě Český Újezd dva pachatelé. „Uvnitř byli rodiče a jejich tři děti - devítileté, šestnáctileté a asi dvacetileté. Rodiče pachatelé svázali a zabili, šestnáctiletou dceru znásilnili,“ tvrdí zdroj. Před chatou prý zůstal ležet zastřelený pachatel, druhý údajně utekl. Na místě našli i mrtvého psa.

Tyto informace policie nechce komentovat. „Nebudeme se vyjadřovat k informacím, které proběhly na jednom ze zpravodajských serverů,“ reagovala Hyšplerová. 

Zpráva o hrůzném činu znepokojila místní obyvatele i rodiče dětí z nedaleké školy. „Škola Vojnovičova je od chatové osady přes kopec. Raději jsem proto jel vyzvednout dcerku, když nevím, jestli policie pachatele dopadla nebo je na útěku,“ uvedl čtenář Deníku, který si nepřál zveřejnit jméno. 

Ve škole ale nevidí žádný důvod k panice. „Jsem tady celé dopoledne a ani já o této události nevím, jste první, kdo mi to říká. Takže nic takového, že by si rodiče začali vyzvedávat děti ze školy, neprobíhá,“ upřesnila ředitelka ZŠ Vojnovičova Alena Piková.

Zdroj: Deník/Kristián Šujan

„Volal mi králíkář, že potřebuje připustit králíky, ale že nemůže přijít, že se v osadě něco stalo. Od půl sedmé od rána jsem tam viděl spoustu policejních aut. Často tady vykrádají chaty, tak jsem si myslel, že došlo zase k něčemu podobnému. Pak jsem se dozvěděl, že prý tam měla být vražda několika osob. Jak se měla odehrát, nevím,“ uvedl místní obyvatel František Frýdl.

"Nic o tom nevím. Dozvěděla jsem se to v práci a informace mám zatím pouze z internetu," uvedla tajemnice osady Dagmar Rokošová.

V roce 2017 došlo v období od začátku roku do konce listopadu na území Ústeckého kraje k deseti vraždám, což bylo o dvě méně, než za stejné období roku 2016. Přímo na Ústecku v obou obdobích vyšetřovali policisté vždy dvě vraždy.

„Objasněnost vražd vyšetřovaných v roce 2017 od ledna do konce listopadu byla stoprocentní," uvedla krajská policejní mluvčí Šárka Poláčková.

Ilustrační foto.
Záchranáři si za rok 2017 připsali v Ústeckém kraji více než 90 tisíc výjezdů