„Kobylka žila u nás na statku 14 let, vozila děti a rozdala spousty radosti. V době, kdy se tento ohavný čin stal, byla na oplocené pastvině. Byla střelená kuší do plíce a měla odřízlé ucho. To zvíře nezemřelo hned po útoku, potvrdil to i přivolaný veterinář,“ sdělil Deníku Pitek s tím, že případem se zabývá i kriminální policie.

Daniel Pitek netuší, zda byly motivem útoku jeho politické a veřejné aktivity nebo zvrácená touha úchylného jedince uspokojit své vražedné choutky na někom, kdo se nemohl bránit.

Sedláku pod Milešovkou Danielu Pitkovi někdo trýznivým způsobem zabil koně, nabízí odměnu za dopadení pachatele.Zdroj: archiv D. Pitka

Sedláku pod Milešovkou Danielu Pitkovi někdo trýznivým způsobem zabil koně, nabízí odměnu za dopadení pachatele.

„Výsledkem je smrt nevinného zvířete, kterou chápu jako útok na mou rodinu a na můj domov. Proto nabízím odměnu 250 tisíc korun tomu, kdo přijde s relevantními informacemi, které povedou k rychlému dopadení a spravedlivému potrestání pachatele tohoto ohavného činu,“ vzkázal na své facebookové stránce Daniel Pitek.

Upozornil také na díru v zákoně. Kdy si kuši či heverový luk, které mají veliký smrtící účinek i na velkou vzdálenost, může koupit prakticky kdokoli. „Ke koupi těchto zbraní nepotřebujete zbrojní průkaz, psychotesty, povolení policie a nemáte ani registrační povinnost. Takže si ji klidně může koupit i psychicky labilní jedinec nebo člověk soudně trestaný za násilné činy. Měl by být vyvíjen tlak na politiky, aby v zákoně prodej těchto zbraní zakázali,“ doplnil.

Ilustrační foto.
Do škol se v pondělí vrátí další děti. Některé jen na týden, budou se střídat