Jenže opět jejich odříkání nikam nepovede. Možná na chvíli několik kilo shodí, ale pak se zase dostaví jo-jo efekt. Jak z bludného kruhu, který nikam nevede a ze snažení, které nepřináší výsledky ven? Co podniknout, abychom opravdu zhubli?

Jsme šílení?

Definice šílenství říká, že člověk dělá stejné věci a očekává jiné výsledky. Jak je tedy možné, že tisíce zejména žen začíná s Novým rokem zase s novou dietou, když ručička na váze ukazuje každým rokem více? Protože prostředí plné lákadel nás vybízí ke konzumaci velkého množství jídla plného tuku a cukrů a zároveň je tlak na to, abychom byli štíhlí. Člověk je svojí podstatou tvor líný, a tak jde často rozum stranou a převládnou emoce - snaží se najít co nejjednodušší ač nesmyslné řešení.

Zelenino-luštěninová polévka.
JÍDELNÍČEK: K obědu si dejte rybu s jogurtovým dipem

Spasí nás diety?

Mnoho hubnoucích nahrazuje normální jídlo jednostrannými dietami, uchylují se k nějakému modernímu výživovému trendu typu bezlepkové, low carb, ketogenní diety apod. V porovnání s doporučením "jezte pestře, střídmě a pravidelně se hýbejte", zní rady "vynechte lepek", "nejezte přílohy " nebo třeba "jezte syrovou stravu" opravdu jednoduše.

Jak správně udělat dřep.
VIDEO: Dřep jak se patří

Malými krůčky k velké změně

Zkuste to letos s Deníkem a se STOBem jinak. A jak? Čtěte zítra. Celý měsíc vás budeme provázet na cestě za kvalitnějším životem, kdy vám dáme inspiraci, jak si sestavit tvořivě jídelníček, odolávat jídlu navíc oproti plánu a dovést vás k pochopení, že pohyb je lék. A navíc, když budete sledovat naše díly, dozvíte se, že 4. 3. je Světový den obezity, ke kterému chystá STOB mnoho překvapení zdarma. A už dnes se můžete inspirovat jídelníčkem, berte ho ale opravdu jen jako inspiraci a upravte si ho dle vlastních potřeb.

Stop obezitě.Zdroj: stob.czTIP: Pokud byste chtěli hubnout pod odborným dohledem a s podporou ostatních hubnoucích, přihlaste se do online kurzu zdravého hubnutí se STOBem. Informace a přihlášky najdete na www.stob.cz.

Přijďte se v rámci Světového dne obezity začátkem března poradit s odborníky STOBu nebo si zdarma nechat změřit složení těla. Více informací o akci na www.stob.cz.