Tři řidiče, kteří ale nesměli usednout za volant, chytili při jízdě lounští policisté. Pár sklenek alkoholu nezabránilo dvaačtyřicetiletému muži z Teplicka, aby řídil. V podnapilém stavu ho však zastavila hlídka ve Stradonicích na Lounsku, kudy ve Volkswagenu Golf projížděl. Muž nadýchal nejprve 1,26 promile alkoholu, po chvíli 1,38 promile. „Proto jej policisté na místě zadrželi, zakázali mu další jízdu a předvolali na následující den, kdy jej ve střízlivém stavu vyslechli a sdělili podezření," uvedla mluvčí lounských policistů Jaromíra Střelcová. Opilec je nyní stíhán pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za to může ve vězení strávit až jeden rok.

Dalšího opilého řidiče stavěli policisté v Nákladní ulici v Žatci. Také u něj byla dechová zkouška na přítomnost alkoholu pozitivní, nadýchal 1,23 a následně 1,13 promile. Na místě přišel o řidičák a vysloužil si stejné podezření jako předchozí řidič.

Do třetice se policistům podařilo opět zastavit muže, který za volantem neměl co dělat. Nebyl opilý, ale měl zákaz řízení. Třiatřicetiletý muž jel se svou dodávkou z Holedeče do Klůčku v pondělí 8. července po obědě. Hlídka policistů při kontrole zjistila, že řidič z Chomutovska má uložen zákaz řízení všech motorových vozidel na dobu 36 měsíců a platí mu do 26. ledna 2015. „Ve zkráceném přípravném řízení mu proto sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Podle trestního zákoníku mu nyní hrozí až tříleté odnětí svobody," doplnila Střelcová.