Pomocnici do domácnosti si vybírejte vždy pečlivě a raději u renomovaných agentur. Jinak totiž můžete dopadnout přesně tak jako majitelka domácnosti z Kněžic na Podbořansku.

Šestadvacetiletá žena, kterou si najala na úklid, jí z bytu odnesla věci za téměř sto tisíc korun. O případu v pondělí informovala policie.

Mladé Slovence přišlo zřejmě jednodušší krást, než pracovat. Dohodla se ještě s komplicem, a když majitelka nebyla doma, tak byt společně „vybílili“.

„Odnesli nejméně 17 obrazů, tkané koberce, sadu stříbrných příborů, porcelánovou a stříbrnou mísu, alkoholické nápoje a další věci. Vše za 92 tisíc korun,“ konkretizovala mluvčí lounské policie Jaromíra Střelcová.

Muž měl následně všechny věci prodat a Slovence dát z utržených peněz deset tisíc korun. Povedená pomocnice po krádeži samozřejmě z domácnosti zmizela. Měla však takovou drzost, že se asi po měsíci do domu znovu vrátila. Dovnitř se musela vloupat, protože majitelka vyměnila zámek. „Tentokrát ale už téměř nic neodnesla, protože z domu už nebylo co odcizit. Přisvojila si jen nějaké potraviny,“ doplnila Střelcová.

Policejní komisař 26letou cizinku obvinil z trestného činu krádeže a porušování domovní svobody. V současné době již mladá žena sedí za mřížemi vazební věznice v Litoměřicích, kde si počká na soud.

„V případě, že bude uznána vinnou, může být odsouzena až k pěti letům odnětí svobody,“ doplnila Střelcová. Policie též pátrá po komplici ženy. Jeho totožnost zatím nezná.