„Čtvrtou neděli v červenci odstartoval v Belgii mezinárodní cyklistický závod napříč Evropou s názvem The Transcontinental Race s cílem v Bulharsku. Účastnice závodu, 27letá cizinka, se rozhodla pro krátký odpočinek v Žatci, kde chtěla nabrat nové síly. V nočních hodinách byla sportovkyně při spánku na skateboardové rampě okradena. Neznámý pachatel ženě odcizil peněženku s doklady a finanční hotovostí a platebními kartami, kterou měla v těsné blízkosti u sebe. Poškozená se ještě pokusila lapku dostihnout, což se jí ale nepodařilo,“ popsal policejní mluvčí Kamil Marek.

Zhruba po čtyřech hodinách po samotné krádeži přivolal personál čerpací stanice v Žatci policii kvůli několika neúspěšným pokusům o platby za alkohol a cigarety. „Hlídku upozornili na podezřelou ženu, která se snažila kartami, které už majitelka naštěstí stačila zablokovat, zaplatit. Strážci zákona pak dotyčnou odvezli na oddělení k provedení dalších úkonů. U sebe měla kromě platebních karet i další věci, které byly cyklistce odcizeny,“ dodal mluvčí.

Ilustrační foto
Účastnici ultramaratonu cyklistů okradli v Žatci při spaní venku

Policisté kradené věci zadržené odebrali a ona sama byla umístěna do policejní cely, následně jí policisté sdělili podezření z přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za jehož spáchání stanula v uplynulých dnech před soudem.