Během jednoho dne byla policistům nahlášena dvě vloupání do aut. K jednomu došlo v Sýrovicích na Podbořansku, kde vnikl neznámý pachatel na oplocený pozemek, u zaparkovaného vozidla značky Škoda Felicia rozbil trojúhelníkové okno a vnikl dovnitř. Odcizil autorádio, peněženku s penězi, plastový kanystr s benzinem a další věci. Způsobil škodu za 3230 Kč.

K dalšímu vloupání do auta došlo v lounské Tomanově ulici. U jednoho ze zaparkovaných vozidel vypáčil neznámý pachatel zámek předních dveří, vnikl dovnitř, odcizil mobilní telefon a celkem došlo ke škodě 4050 Kč. Policisté po pachatelích pátrají, uvedla Jaromíra Střelcová z lounské policie.

Infoblok

Podobných případů se stane v Ústeckém kraji denně několik. Vzhledem k tomu, že krádež je velice rychlá, a většinou bez svědků, zloděj zmizí a je odhalen spíše při prověřování stop v rámci mravenčí policejní práce. Proto je objasněno v průměru zhruba 20 % případů vloupání do aut.

Nejhorší situace je na Mostecku

Naprosto nejhorší je situace na Mostecku, což není jenom důsledek prezidentské amnestie v lednu tohoto roku, ale také kumulací problémů na Mostecku, kde je 13,6 procent osob bez práce. V tom je Most nejhorším okresem v ČR - bez práce je na 11 tisíc lidí.

V okresu je i velký počet sociálně vyloučených lokalit celostátně známé sídliště Janov v Litvínově, Chánov v Mostě a Obrnice, ale i několik dalších menších lokalit v rámci okresu.