Špatná finanční situace, ale i lenost či neochota přizpůsobit se běžnému životu stojí za mnohačetnými krádežemi základních potravin z obchodů. Hned tři Mostečané si minulý týden přišli do obchodů nakoupit bez placení. Pod bundu si dávali jak běžné potraviny, tak i nezbytný alkohol.

Nejprve ostraha prodejny v Penny Marketu v Lounech zadržela muže a ženu z Mostu, kteří sebrali jídlo celkem za více než dva tisíce. „Jednalo se o potraviny a dvě lahve vodky," informoval mluvčí lounských strážníků Miloslav Malý. Osmadvacetiletá žena a dvaapadesátiletý muž si za své chování vysloužili pokutu.

Daleko hůř však skončil sedmašedesátiletý muž z Mostecka. Ten je pro policisty dobře známý, řešili s ním totiž už devatenáct krádeží potravin, alkoholu a tabáku. Nyní částka kradených věcí přesáhla pět tisíc, a tak bude muž muset k soudu za spáchání trestného činu krádeže.

Senior si přilepšoval alkoholem

Od poloviny ledna do začátku března obcházel lapka různé obchody v Mostě i Litvínově. „Senior si měl přilepšovat hlavně alkoholem a laskominami. Občas si jeho nenechavé ruce sáhly pro kvalitnější salám a balíček tabáku," uvedla mluvčí mosteckých policistů Alena Bartošová.

Kradené zboží si dával pod bundu, někdy se ale najedl přímo v prodejně. Například v posledním případě. To si muž v litvínovském obchodě do kapsy strčil dvoje ledové kaštany a snědl croissant se šunkou. „Muž se v policejním protokolu hájil tím, že ho ke krádežím dohnal hlad a špatná sociální situace," dodala mluvčí. Případ nyní policisté předali státnímu zástupci.