Moderní telefony a další technika stále lákají zloděje ke krádežím, protože jde o zboží, které po krádeži lze dobře prodat na černém trhu a přijít tak snadno, byť nepoctivě, k penězům. Policisté v Lounech v posledních dnech řešili případy dvou krádeží, při nichž bylo odcizeno celkem sedm telefonů a také jeden tablet.

Oba případy policisté úspěšně objasnili a pachatele vypátrali. V prvním šlo o vloupání do prodejny s mobilními telefony a počítačovou technikou v Lounech. Zhruba před měsícem vnikl násilným způsobem do obchodu tehdy neznámý pachatel a odcizil šest mobilních telefonů a jeden tablet. Způsobil škodu přes 90 000 Kč. Policisté později vypátrali a z uvedených skutků obvinili 41letého muže z Lounska. Pokud bude uznán vinným, hrozí mu až pětiletý pobyt za mřížemi.

Krádež mobilního telefonu se odehrála také nyní o víkendu v jednom z lounských barů. Muž středního věku využil chvilkové nepozornosti poškozené ženy a odcizil jí volně položený mobilní telefon v hodnotě 10 000 Kč. Policisté po nahlášení případu zasáhli rychle a krátce po spáchání krádeže zloděje odhalili. Šlo o padesátiletého muže z Mostu, který se ke krádeži přiznal a přístroj jim vydal. Ti ho vrátili poškozené majitelce. Ani tento muž ovšem neušel sdělení obvinění z krádeže a čekají ho další úkony trestního řízení.

(jst)