Policistům se podařilo objasnit vloupačky do restaurací a rodinných domů z průběhu května letošního roku. Tuto trestnou činnost má na svědomí již několikrát soudně trestaný muž (89. ročník) z Litoměřicka. Kromě lounského okresu páchal kriminalitu i v okolních regionech. Jen na Lounsku mu policisté prokázali šest skutků.

V polovině května se vloupal do restaurace v Peruci, odkud odcizil cigarety. O den později se pokusil vloupat do budovy jednoho obecního úřadu na Lounsku, ale byl vyrušen alarmem a z místa utekl.

Další restauraci „navštívil" v obci Hříškov. Zaměřil se opět na cigarety, ale také nápoje, cukrovinky a další věci.

Z domu v Nečichách vzal zlato

Následně si vyhlédl jeden rodinný dům v Nečichách a po násilném vniknutí si odtud odnesl zlaté šperky, hodinky a pokladničku s finanční hotovostí. V dalších dnech se vloupal do hospody v Holedeči. Odcizil deset kartonů cigaret různých značek a peněženku s finanční hotovostí.

Škoda: 115 tisíc korun

Poslední skutek spáchal v obci Panenský Týnec, kde se vloupal do rodinného domu. Opět se zaměřil na zlaté a stříbrné šperky, které si odtud odnesl.
Celková škoda, kterou svým jednáním v lounském okrese způsobil, byla odhadnuta na 115 595 korun.

Na lupy jezdil autem, ač má řízení zakázané

Kromě obvinění z trestných činů krádeže, pokusu krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci jej policejní komisař stíhá i pro trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, neboť na své nekalé výpravy jezdil osobním autem Škoda Octavia. Řídil jej i přesto, že má několika městskými úřady vysloven opakovaný zákaz řízení motorových vozidel.

Případ byl postoupen kriminální policii do Litoměřic, kde jej vyšetřovatelé stíhají za další trestnou činnost.

Jaromíra Střelcová