Ve rvačku se změnilo obyčejné ošetření pacienta záchranáři v bytě domu v Nálepkově ulici v Lounech.

Pěstí do obličeje dostal jeden z lounských strážníků, který přijel na žádost záchranky 28letého údajně nemocného muže zklidnit.

Městskou policii požádala o asistenci záchranná služba poté, co pacient začal napadat lékaře. Když byli strážníci na místě, tak muž v klidu ležel v posteli. Problém začal, až když lékař, který konstatoval, že je muž zdráv, odešel. „Jeden ze strážníků požádal přítomnou dvacetiletou ženu, aby hlídce sdělila totožnost muže. Tomu se to ale evidentně nelíbilo a z vedlejší místnosti křičel, aby hlídka vypadla, a strážníky slovně urážel,“ popsal situaci na místě Miloslav Malý z lounské městské policie.

Nezůstalo ale jen u sprostých slov. Osmadvacetiletý rozčilený muž náhle vyběhl z pokoje na chodbu a jednoho ze strážníků fyzicky napadl – dal mu pěstí. „Hlídka musela proti rozlícenému nájemníkovi použít hmaty a chvaty sebeobrany a nasadit mu pouta,“ doplnil Malý.

Do bytu po rvačce opět přijel lékař, který již zklidněného muže ošetřil. Městská policie následně na místo přivolala také státní policisty, kteří celý incident kvůli podezření ze spáchání trestného činu útoku na úřední osobu prošetří.

O roztržce bude informována dodatečně také sociálka. „V bytě se totiž v době incidentu nacházely i děti. Strážníci pojali podezření na špatné rodinné poměry,“ uzavřel Malý.