Tři krádeže v supermarketech má na svědomí dvaatřicetiletý muž z Loun. Při každé z nich vyvolal v obchodech poprask, nenápadný zloděj to rozhodně není.

Při první krádeži, v září letošního roku, si chtěl muž z Billy odnést oblečení. Vybral si pánské spodní prádlo, dvě trička a tři páry značkových ponožek. S věcmi pak prošel kolem pokladny, jakoby se nic nedělo. Jenže vše viděl pracovník ostrahy a za pokladnou muže vyzval, aby zboží vrátil.

Lapka zpanikařil, lup vytáhl zpod bundy a zahodil do koše se zbožím u pokladny. Pak se dal na útěk. Při tom se mu asi zdálo, že se automatické dveře otevírají moc pomalu, a tak do nich cestou kopl. Přestože tedy k odcizení zboží za 700 korun nakonec nedošlo, po pobertovi zůstala v obchodě škoda za necelých deset tisíc na poškozených dveřích.

Ani při další krádeži se z místa nevytratil nenápadně. V lounském Penny Marketu se mu zalíbilo značkové tričko za 199 korun. Situace se pak opakovala. Za pokladnou ho zastavila ostraha.

Po křiku dal členovi ochranky pěstí

Tentokrát se však lapka nemínil svého lupu vzdát. „Začal na pracovníka ostrahy křičet, že u sebe nic nemá a odcházel z prodejny. Muž z ochranky jej proto následoval a snažil se ho zatlačit zpátky do prodejny. Zloděj se mu však vytrhl, udeřil jej pěstí do obličeje a z místa utekl," popsala situaci mluvčí lounských policistů Jaromíra Střelcová.

Poslední krádež měla ještě horší následky než předchozí dvě. Zloděj totiž po ní skončil v rukou policistů.

Osudným se mu stal depilátor, parfém a další drogistické zboží, které chtěl ukrást v Kauflandu. Tamní pracovníci ostrahy muže nenechali utéct a bezpečně ho zadrželi až do chvíle, než přijeli policisté.

Lapka nyní čeká v policejní cele na rozhodnutí okresního soudu o uvalení vazby. Krádeží se mladík dopustil i přesto, že za obdobnou trestnou činnost byl již v posledních třech letech potrestán.