Dva Mostečané skončili v rukou lounských policistů poté, co chtěli ukrást motorovou naftu. Uvedení mladíci (19 a 20 let) přijeli v úterý 25. února brzy ráno osobním vozidlem Opel Vectra do Loun, přičemž mladší z nich hlídal okolí a druhý se mezitím pokusil odcizit naftu ze zaparkovaného nákladního vozidla v Postoloprtské ulici. Nezjištěným předmětem překonal dvě uzamčená víčka palivové nádrže a do připravených kanystrů chtěl odčerpat 125 litrů nafty v hodnotě 4 550 korun.

Byl však vyrušen řidičem tohoto vozidla a i s donesenými kanystry utekl. Nasedl do přistaveného auta svého komplice a z místa odjeli. Zakrátko je však zadržela policejní hlídka a převezla na služebnu.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení a oba mladíky obvinil komisař služby kriminální policie a vyšetřování z pokusu trestného činu krádeže. Zároveň jim policisté odebrali zmíněné osobní vozidlo, se kterým páchali trestnou činnost. Jsou vyšetřováni na svobodě. Způsobená škoda na poničené palivové nádrži byla vyčíslena na 1 300 korun.

Jaromíra Střelcová