Nezvyklý pohyb aut a policejní zakuklenci rychle obsazující několik budov. Takový byl obrázek, který spatřilo několik náhodných svědků na Žatecku.

K zásahu mělo dojít minulý týden v Tatinné, ta je součástí obce Bítozeves, ležící devět kilometrů severovýchodně od Žatce.

Celá akce měla být v režii cizinecké policie. Ta „zátah“ v pondělí 1. září neoficiálně potvrdila, když poslala pozvánku na úterní tiskovou konferenci, ve které stálo, že součástí „tiskovky“ budou i podrobné informace k nejčerstvějšímu případu, který policisté před pár dny odhalili.

Dům koupili Vietnamci

K zátahu policistů mělo dojít v areálu několika budov. Dům, ve kterém měla být odhalena pěstírna marihuany, koupili letos na jaře Vietnamci. Na objektu se objevila nová střecha. Podle lidí z okolí měl dům zatlučená okna, na první pohled nebyl nijak udržován. Zatlučení oken signalizuje, že dům byl zevnitř izolován proti úniku tepla.

Pěstírnu marihuany nejsnáze prozradí vyzařování tepla, které je v infrakameře intenzivnější než u ostatních domů v okolní zástavbě.

Zda prozradil pěstitele marihuany velký odběr elektrické energie, nebo odebírali elektřinu načerno jako v jiných případech, zatím není známo. Podle dobře informovaného zdroje ale společnost ČEZ ještě před měsícem neměla podezření, že by v objektu docházelo k černému odběru energie.

Monika Procházková