S nožem v ruce honil po domě 47letou ženu z Mostu její o deset let mladší spolubydlící. Vyhrožoval, že ji zabije. V jednu chvíli kudlu držel jen kousek od jejího krku, poté po ní dvakrát nůž dokonce hodil.

„Žena měla velké štěstí, že se mu dokázala vždy vyhnout,“ řekla Ludmila Světláková, mluvčí mostecké policie, která o případu informovala. Útočníka policie krátce po činu zadržela.

K potyčce došlo v sobotu 24. září ve dvě hodiny odpoledne v jednom z obytných domů v mostecké ulici Budovatelů, kde žena s mužem bydlela ve společné domácnosti.

Dvojice se nejprve začala hádat kvůli penězům, údajně žena požadovala po svém spolubydlícím příspěvek na bydlení, který jí on nechtěl dát. Slovní konflikt následně vygradoval v přímý fyzický útok. „Muž vzal do ruky nůž, kterým mířil ženě na krk a vyhrožoval jí. Oběti se podařilo utéct z bytu na chodbu. Pachatel ji však pronásledoval a při útěku po schodech po ní dvakrát nůž hodil,“ sdělila mluvčí mostecké policie Ludmila Světláková.

Spása na chodbě

Žena měla velké štěstí, že ji letící kudla nezranila. Prosvištěla jí těsně vedle kotníku. Agresorovi se nakonec ženu podařilo doběhnout a znovu ji začal napadat. V tu chvíli se na chodbě domu objevil jiný muž, kterého dotyčná požádala o pomoc. Pachatel se zřejmě zalekl a utekl ven. „Ještě předtím než muž za poškozenou vyběhl na chodbu, tak v bytě porozbíjel sklo a porcelán. Incidentu byla přítomna i dcera a vnučka ženy, které v daný moment byly v bytě na návštěvě,“ doplnila Světláková.

Žena během útoku utrpěla několik zhmožděnin. Lehce poraněn byl též pachatel, který si způsobil povrchové řezné rány při rozbíjení nádobí a v momentě, kdy se oháněl kudlou.

Sedmatřicetiletý Mostečan nyní čelí obvinění z trestného činu nebezpečného vyhrožování a pokusu ublížení na zdraví. Jeho stíhání je vedeno na svobodě. V případě uznání viny mu u soudu hrozí až tříleté vězení.