Šéf mostecké policejní dopravky Pavel Praženica je postaven mimo službu.

Důvodem je údajné zneužití pravomoci úřední osoby, kterého se měl dopustit tím, že v několika případech měl jako vedoucí Dopravního inspektorátu Policie ČR v Mostě, zahladit přestupky svých známých.

Mluvčí mostecké policie Ludmila Světláková potvrdila pouze to, že šéf dopravky je v současné době dočasně zproštěn výkonu služby a nemá žádné pravomoci vedoucího pracovníka. Mostecké dopravce teď šéfuje Praženicova zástupkyně Miloslava Kotková. „Nebudeme se k události vyjadřovat. Případem se nyní zabývá Inspekce policie,“ řekla Světláková.

Deník se pokusil získat vyjádření i samotného Praženici. Jeho telefonní číslo je ale dočasně nedostupné.

Impulsem k vyšetřování dění na dopravním inspektorátu měl být anonym, který poukazoval na nekalé praktiky šéfa mosteckých dopraváků. „Nedivím se, že se šéf dostal do takových problémů. Po odborné stránce byl machr, ale jako vedoucí a člověk byl nesnesitelný. Ke svým podřízeným se choval hrozně. Pracovalo se nám pod jeho velením špatně, byli jsme zbytečně pod tlakem a ve stresu. Nyní po jeho odchodu je atmosféra na dopravce mnohem klidnější a lépe se nám pracuje,“ říká jeden z podřízených šéfa mosteckého inspektorátu.

Policisté v Mostě se tak nyní rozdělili na dva nesmiřitelné tábory. Jeden stojí za Praženicou a tvrdí, že se stal terčem pomsty, druhý se těší z toho, že exšéf dopravky je mimo službu.